Sunday, December 27, 2015

Homma etenee

Keittiön välitila ei muuten tule jäämään tuollaiseksi "industrial-henkiseksi" ;)
Joulupyhät alkaa olla taputeltu ja takanapäin. Itse vietin ne Lahdessa perinteiseen tapaan niin äidin kuin isän luona. Snapchättiin (janica.s)  tuli höpöteltyä muutamat joulukuulumiset, muuten joulua en kerennyt fiilistelemään blogissa lainkaan. Muutenkin blogissa on ollut lähiaikoina hiljaista, välillä sitä tarvitsee kai jonkinlaisen luovan tauon bloggaamisesta (ja muutenkin). Hassua, että luova blogitauko sattui viime vuonna juuri samaan aikaan. No sinänsä ei ihme, sillä tämä pimeä vuodenaika ei totta tosiaan ole se helpoin valokuvien ottamiselle...

Pelkästään valonpuute ei ole kuitenkaan ollut syynä blogihiljaisuuteen. Kuten aiemmin kerroin, on muutto uuteen kotiin todellakin vienyt kaiken ajan ja energian. Samaan aikaan, kun olen muuttanut fyysistä sijaintia, on tämä kai ollut myös jonkinlainen henkinen muutos - uuden ajan alku. Olen jälleen pohdiskellut kovasti asioita ja elämää ylipäätään... sellaisia vähän diipimpiä juttuja, kuten elämän tarkoitusta, omaa matkaani ja tämänhetkistä tilannettani. Lähipäivinä on syntynyt myös suuria oivalluksia ja nyt tuntuu siltä, että suunta ensi vuodelle on selkeänä ja kirkkaana mielessäni. Tuntuu huojentavalta tietää mitä kohti olen menossa ja mihin asioihin suunnata energiaani.

Yksi pohdiskelujani inspiroinut kirja on kuvassa näkyvä Frank Martelan Valonöörit, jonka toivoin ja sain joululahjaksi. Jonkin verran olen jo sitä ennättänyt lukea ja jo tässä vaiheessa voin suositella sitä lämpimästi kaikille sisäisestä motivaatiosta kiinnostuneille. Minulla on luvassa välipäivinä lisää henkistymistä, nimittäin niille päiville olen varannut joogakurssin, jota odotan jo tosi paljon. Kurssiin kuuluu sekä rankempaa flowjoogaa ja rauhallisempaa, jopa meditatiivista yinjoogaa.

No jottei homma mene aivan liian henkeväksi, niin kerrotaan vielä, että tämä päivä kuluu maallisen materiaonnen parissa, kun lähden pyörähtämään alennusmyynneillä ja Ikeassa. Tarkoitus olisi ostaa Pax-vaatekaappisysteemi, jonka kokoonpanoa olen suunnitellu hartaasti. Sellaisesta kaapista olen nimittäin unelmoinut jo kauan!

Ihanaa sunnuntaita murut! :)

P.S. Joko huomasitte Idan blogissa hänen tekemän, aivan tajuttoman kauniin kalenterin, joka on ladattavissa ilmaiseksi? 

4 comments:

 1. Kiitti kalenterivinkistä, olipas se upea! :)

  Samoilla linjoilla olen minäkin, että tähän vuodenaikaan bloggaamiseen tulee monesti sellainen tuskastuminen. Tänäänkin ajattelin, että otan pari kuvaa, kun tulen koiran kanssa lenkiltä. Oli jo ihan liian pimeää. Klo 13.40. Puuh. No, onneksi tämä lähtee tästä nyt taas paranemaan. Onnea uuteen kotiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös! Kiva, että vinkistä oli hyötyä. :)

   Joo ei siitä mihinkään pääse, että marras-joulukuu on aika tuskaisaa aikaa Suomessa kuvien ottamiselle, varsinkin säännöllisen päivätyön ohessa... Tai siis ainahan sitä voi jotain kikkailla aikataulujen, valojen suhteen tai minkä ikinä suhteen, mutta kun ei niistä kuvista vaan tule niin hyviä ja valoisaan vuodenaikaan kuvien otto on vaan niin paljon helpompaa ja palkitsevampaa.

   Kiitos. :)

   Delete
 2. Ihanaa, kun kirjoittelet taas! Nuo "diipimmät" ajatukset tuntuvat hyvinkin tutuilta, ja luulen, että elän vähän samanlaista aikakautta :D Ehkäpä lähestyvä uusi vuosi osittain vaikuttaa siihen, että tuntuu kuin avaisi taas uutta sivua elämässään? Tuo Valonöörin käsite on myös sellainen, josta olen kuullut ja innostunut jo aikaisemmin, joten voisin hankkia kirjan käsiini - kiitos siis vinkistä! :)

  Ja tsemppiä edelleen muuttojuttuihin, innolla jo odottelen kuvia ja juttuja uudesta asunnosta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että kirjoituksia on odotettu. :) Tämä vuodenaika ja juurikin vuoden vaihtuminen saa kyllä pohdinnat liikkeelle. Varmaan vähän samoja fiiliksiä tosiaan molemmilla, tai siis juuri se, että miettii tasaisin väliajoin oman elämän suuntaa jne. Mutta sen olen kyllä huomannut, että nuo pohdinnat tuottavat sen tuloksen, että elän yleisesti ottaen varsin onnellista ja oman näköistä elämää. Voin lainata kirjaa jossain vaiheessa, jahka olen hetken sitä itse työstänyt! :)

   Haluaisin kyllä jo kovasti esitellä uutta kotia, mutta täällä on niin keskeneräistä, että en oikein meinaa keksiä miten sitä esittelisin blogissa... :S No onneksi pian isoimmat jutut valmistuu, niin jos sitä sitten joku nurkka valmistuisi. :)

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)