Tuesday, February 23, 2016

Treenikuulumisia

Ryhmäkuvassa mobility-tunnin jälkeen :DHoksasin, etten hetkeen ole kirjoitellut mitään treenikuulumisia, joten eiköhän korjata tilanne samantien! Vaihdoin tosiaan viime syys-lokakuun vaihteessa Esportilta TFW Helsinki -nimiselle salille. Kenties osa teistä on kuullutkin tästä salista, se kun on ollut esillä blogeissa ja mediassa jonkin verran. Kyseessä on siis Elastisen parin kaverinsa kanssa perustama sali, jossa käytössä on Yhdysvalloista lähtöisin oleva Training for Warriors -metodi. Kyseessä on hieman crossfit-tyylinen laji ja kaikki tunnit ovat ohjattuja ryhmätunteja. Osa tunneista on voimatunteja, joissa treenataan voimaa mm. levypainoilla, käsipainoilla ja kahvakuulilla ja osa taas nopeatempoisempia tunteja, joissa kehitetään voiman lisäksi nopeutta ja ketteryyttä mm. kehonpainolla tehtävillä liikkeillä tai vaikkapa kelkkaa työntämällä tai köysiä heilutellen.

TFW:llä treenaamiseen kuuluu olennaisena osana myös kokonaisvaltainen hyvinvointi, eli esim. terveellinen, treeniä tukeva ravinto, henkinen kehittyminen sekä yhteisöllinen meininki. Jokainen tunti alkaa valmentajan kertomalla motivaatiotarinalla, tunneilla tsempataan muita, heitetään yläfemmoja sekä huudetaan yhteen ääneen esim. "hallussa!" tai "vika setti, paras setti!". Siinä muutamia esimerkkejä treenamisen tyylistä - ja tästä menosta olen tykännyt tosi paljon! Minulla ei edelleenkään ole mitään pahaa sanottavaa perinteisemmistä ryhmäliikuntatunneista kuten mitä Esportilla oli, mutta tällä hetkellä tällainen tapa treenata tuntuu itselle oikealta. Fyysisen treenin ohella olen saanut paljon ajateltavaa ja inspiraatiota myös mielen harjoittamisen suhteen. Yksi isoimmista uusista asioista itselleni on ollut varmaan toisten ihmisten kanssa tiiviisti treenaaminen, nimittäin TFW:n treenit tehdään useimmiten yhdessä parin kanssa toinen toista kannustaen. Siinäpä onkin ollut haastetta tällaiselle itsenäiselle, yksilölajeja suosineelle, vähän läheisyyskammoiselle tyypille! :D Mutta hyvin on mennyt ja on oikeasti ollut tosi hienoa huomata miten paljon toisilta ihmisiltä saa energiaa treeneihin ja myös se, että minun antama tsemppi on tärkeää toisille. Vitsi mikä voima ja energia toisten kannustamisessa piileekään!

Talven ajan olen siis käynyt muutaman kerran viikossa TFW:llä treenaamassa, se toimii hyvänä pohjana viikon treeneille. Lisäksi olen sekalaiseen tahtiin harrastanut muita lajeja: joogaa, juoksua, hiihtoa, ratsastusta ja kotonakin on tullut jumppailtua. Tykkään siitä, että urheilujutuissa tulee vähän vaihtelua: rankkojen salitreenien jälkeen pitää välillä päästä ulos luontoon ja toisinaan taas hiljentymään joogasaliin.

Minun oli itseasiassa tarkoitus kirjoitella myös kehonhuollosta, sillä olen viime viikolla hieman hurahtanut siihen tai ainakin saanut jonkinlaisen ahaa-elämyksen sen tärkeydestä, kun sain hyviä neuvoja fysioterapeutilta hieman kipeytyneeseen olkapäähäni. Tästä tuli kuitenkin jo sen verran pitkä stoori, että jätetään se toiseen postaukseen. :)

Tällaisia juttuja siis minulle kuuluu urheilurintamalla. Mitenkäs teillä on talven treenit sujuneet? :)

2 comments:

  1. Mun ystävä käy tuolla TFW:lla myös ja on kehunut kovin! Itse aloitin sellaisen ohjelman alkuvuodesta, jossa kotona tehtäviä lihaskuntotreeneja (vähän Kayla tyyppisiä) yhdistettynä sitten omavalintaisiin aerobisiin. Sopinut mulle täydellisesti, sillä kotona oltava aina iltaisin / heti töiden jälkeen koiran takia. Siksi salijäsenyydet ei ole toimineet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! TFW:llä on kyllä hyvä meno ja joitain omia vanhoja tuttuja ja kavereiden kavereita käy siellä myös. Koira kyllä tosiaan varmasti rajoittaa menoa, mutta se hyvä puoli koirassa on, että tulee käytyä lenkillä usein! Nämä olen ainakin itse huomannut, kun on ollut kaverin koira hoidossa.

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)