Sunday, August 14, 2016

Magnesia FestivalViime viikolla osallistuin Lonnan saarella pidetyille Magnesia Festivaleille, kuten jo aiemmin kerroinkin. Nyt ajattelin kirjoitella vähän fiiliksiä näistä joogafestareista! Moni on nimittäin kysellyt minulta, että millaista siellä oli ja selvää on, että tällainen aivan uudenlainen tapahtuma herättää mielenkiintoa. Toivotaan, että tapahtuma saa jatkoa ensi vuonna, itse menen uudelleen ehdottomasti!

Ylipäätään tapahtuma oli mielestäni erinomaisesti järjestetty. Tykkään siitä, että jos jotain tehdään niin sitten tehdään hyvin ja isosti - ja sellainen mielikuva Magnesiasta minulle jäi. Joogatarjonta oli kattava, oli monenlaisia workshopeja ja keskustelutilaisuuksia ja myynnissä esim. Viisas elämä -pisteellä heidän kirjojaan. Ruokapuoli oli myös hyvin mietitty, tarjolla oli Lonnan laadukas brunssi ja illallinen, mutta myös pienempään nälkään oli Lonnan kahvilassa vohvelibaari sekä ulkona Foodinin piste, mistä sai smootheja, raakakakkuja, (pakuri)kahvia jne.

Itse ennätin osallistua vain torstaina, jolloin sää oli synkkä ja myrskyisä. Toki olisi ollut aivan ihana, jos olisi ollut upea, aurinkoinen kesäsää, mutta joogaoppeja noudatellen ajattelin, että asiat pitää ottaa sellaisina, kuin ne vastaan tulee. Itseasiassa saarella oli aika huikea tunnelma, kun ulkona satoi ja me joogasimme sisällä tiiliseinäisissä makasiinirakennuksissa tai keltaisessa puutalossa. Tuollaisella ilmalla kuitenkaan ei kovin tunnelmallisia kuvia saa, mutta illalla aurinkokin näyttäytyi, jolloin nappasin nämä pari yleiskuvaa. Itse tykkään myös jättää kameran ja sometuksen joogasalin ulkopuolelle. Paikalla oli kuitenkin valokuvaaja ja osallistujille kerrottiin, että kuvia tultaisi ottamaan ja jos ei halunnut kuvaan, niin siitä pystyi ilmoittamaan. Kannattakin käydä kurkkaamassa Magnesian Facebook-sivuilta lisää kuvia tapahtumasta.

Aloitin päivän avajaisseremoniassa, joka oli sään vuoksi siirretty sisätiloihin. Tunti sisälsi joogaa, meditaatiota ja minulle uutta mandala-tanssia. Seuraavaksi osallistuin Katri Syvärisen aivan ihanaan yin yoga ja intuitiivinen kirjoittaminen -tunnille ja jatkoin siitä Kirsi Salon keskustelutilaisuuten henkistymisen matkasta. Se tilaisuus saikin ajatukset ihan superisti liikkeelle ja sain varsin hyviä oivalluksia, mutta en siksi, että olisin ollut Kirsin ajatusten ja elämänkatsomuksen kanssa samoilla linjoilla, vaan itseasiassa päinvastoin. Mutta se on ihan ok ja luonnollista, että ihmisillä on erilaisia näkemyksiä. Päivän viimeinen workshop, johon osallistuin oli mukavan iloinen ja positiivista energiaa täynnä oleva Nicole Betitan Moon salutation -jooga.

Magnesia Festival on siinä mielessä kiva, että sen voi tehdä itselleen juuri omanlaisekseen. Olin tapahtumassa yksin (kuten moni muukin) ja osallistuin melko syvällisiin workshopeihin, joten päivän aikana ja varsinkin sen jälkeen olin aika syvällä ajatuksissani. Ihan yhtä hyvin olisi voinut osallistua tapahtumaan kaverin kanssa, käydä jonkun kepeän workshopin ja pitää pääpainon illanvietossa ruuan, juoman ja musiikin merkeissä. Vaikkei kyseessä ollutkaan mikään krebailufestari, niin tarjolla oli myös alkoholia, ajatuksena, että jokainen sai päättää itse juoko sitä vai ei. Oikein hyvä periaate minusta. Torstai-iltana Magnesiassa esiintyi Elisabeth, jonka musiikki kolahti - ihanan sielukasta ja kaunista!

Tällainen oli minun kokemus Magnesiassa, oliko joku teistä kenties tapahtumassa ja mitä tykkäsitte? :)

Kaupallinen yhteistyö.

2 comments:

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)