Thursday, September 1, 2016

Al Fresco Dining
 

Eilen vietettiin kesän viimeistä iltaa illallinen taivaan alla -teeman merkeissä. Oli minun vuoro hostata meidän kaveriporukan ruokapiirin kuukausittaista tapaamista. Normaalisti ruokapiiritapaamiset ovat aina kuukauden ensimmäisenä torstaina, mutta tällä kertaa jo keskiviikkona... kun sattui synttärini osumaan sopivasti eiliselle. Ja mikä ihanan lämmin ja aurinkoinen ilta me saatiin! Katoin illallisen vehreällä sisäpihallamme sijaitsevalle pöydälle ja siinä oli melkoisen mukava istuskella iltaa viettämässä.

Tällä kertaa päätin tarjota sesongin mukaista kanttarellipiirakkaa sekä salaattia. Ne olivat myös kätevät kantaa ulos ilman suurempaa säätöä tai huolta siitä, että ruoka jäähtyisi. Naapureillani on myös grillejä, jotka he kantavat aina sisältä tuohon pöydän lähelle grillipartyjä varten. Lupasivat myös lainata minulle, katsotaan josko ensi kesänä sitten rupeaisi grillihommiin, voisi kai sitä omankin hankkia.

Ruokajuomana meillä oli blogin kautta maisteluun saadut austraalialaiset viinit Hardys Stamp Shiraz Cabernet 2014 sekä Hardys Stamp Chardonnay Semillon 2014. Molemmat olivat oikein hyviä ja sopivat salaatin ja kermaisen/juustoisen kanttarellipiiraan (jonka tein tällä työkaverini vinkkaamalla ohjeella paitsi ilman pekonia) kanssa just hyvin. Jälkkäriksi sitten sitruuna-marenkitorttua, joka on yksi lemppareistani. Niin ja kattauksesta vielä sen verran, että nuo söpöt ananasservetit bongasin White on White -liikkeestä.

Hauskaa syyskuun ensimmäistä! :)
 

0 comments:

Post a Comment

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)