Sunday, November 15, 2015

Kuulumisia asuntoprojektista

Laattapisteellä suunnittelemassa keittiön marmoriseinää.

Remppasuunnittelun tärkeimmät: pinkki vihko, mittanauha ja puhelin

Lähiviikot ovat menneet tiiviisti työstäessä asuntoproggista. Nykyisestä asunnosta on tavarat käyty läpi ja myyty kirpparilla, osa huonekaluista on jo haettu myytyäni ne Torissa ja loput haetaan lähiaikoina. Aika ihanan puhdistavalta tuntuu aloittaa sitten uudessa kodissa ihan puhtaalta pöydältä uusien huonekalujen kanssa. Mukaan tosiaan lähtee vain tavaroita, muutama taulu ja Pentikin valaisin. Kaikki huonekalut menee vaihtoon, näillä näkymin mukaan otan ainoastaan sohvan, jonka ajattelin myös vaihtaa, mutta haluan, että minulla on sohva käytössä heti alusta asti ja uuden sohvan ajattelin hankkia vasta tammikuun alennusmyynneistä tai sitten, kun sopiva osuu kohdalle. Nykyisestä kun tykkään varsin paljon, ainoastaan kangas alkaa olla jo vähän kulahtanut ja pehmusteet lösähtäneet.

Uusi asunto on tosiaan rempattu vuosi sitten ja esim. keittiön kaapeista tykkään tosi paljon. Ihanaa on myös, että asunnossa on kattoon asennettu spotit ja muut perusjutut on kunnossa. Muutamat pintamateriaalit kuitenkin haluan päivittää, jotta saan asunnosta täysin mieluisan. Keittiön välitilan seinästä tulee superhieno, siihen on suunniteltu jotain tosi spessua blogiyhteistyönä Laattapisteen kanssa. En halua vielä paljastaa tarkkaan mitä, mutta sen verran voin vihjaista, että kyseessä on aivan todella kaunis marmorilaatta. :)

Vaihtoon menee myös lattia ja tilalle tulee valkomattaista tammiparkettia. Koska asunnon laminaatti on todella hyväkuntoinen, niin halusin laittaa sen hyvään uusiokäyttöön ja lupasin sen ilmaiseksi Torissa sillä ehdolla, että tulee itse purkamaan lattian. Kyselyjä tuli jo muutamassa minuutissa useita ja sovinkin heti tästä "vaihtokaupasta" yhden kanssa. Myös keittiön tasot päivitetään ja siinäkin tilalle tulee aitoa puuta. Nykyiset massiivipuutasot hyödynnän niin ikään mm. mittatilaustyönä tehdyn sohvapöydän materiaalina. Lisäksi kylpyhuoneen kalusteet, keittiön valaistus ja muutama muu pikkujuttu tulee saamaan päivitystä osakseen.

Lähiviikkoihin on siis mahtunut remppakaupoissa juoksentelua ja remonttimiehien haalimista. Kaikki tämä on minulle varsin uutta, enkä oikeastaan edes ole mikään kovin innokas remppaaja. Kaiken tämän teen kuitenkin mielelläni, kun tiedän, että pian pääsen asumaan juuri sellaiseen kotiin, josta olen unelmoinut. Ilokseni olen huomannut, että olen saanut todella hyvää ja avuliasta palvelua remonttikaupoissa ja myös lähipiiriltä on ollut kätevä kysellä vinkkejä. Eli siis vaikken ole mikään varsinainen remppaprojektista nauttija, niin ihan hyvinhän tämä sujuu! Esim. tällä viikolla tutkailin nettikaupassa keittiön spottivaloja ja selvisi, että spottivalon lisäksi valaistukseen tarvitaan myös erillinen himmennin, virtalähde ja "kaukosäädin" (eli nappi mistä valaistusta säädetään). Huh huh, kaikkea sitä oppii!

Tällaista tänne, mukavaa sunnuntaita sinne! :)

0 comments:

Post a Comment

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)