Tuesday, November 24, 2015

Treenaaminen rantalomallaKerroin pari päivää sitten tässä postauksessa, että lomapäiviin Turkissa kuului aina jonkin sortin treeni. Tuollaisella löhölomalla on kiva päästä vähän käyttämään kroppaa muullakin tavoin kuin aurinkotuolissa maaten. Treenaaminen lomalla on myös siitä kivaa, että kun ei ole mihinkään kiire, niin treenistä nauttii jopa vielä enemmän kuin normaalisti. Ja kun on päivän aikana vähän huhkinutkin, niin lomaherkkuja voi nauttia vähän paremmalla omatunnolla.

Viikon aikana tein vähän erilaisia treenejä melko rennolla meiningillä. Tykkään siitä, että treeneihin saa sisällytettyä jotain kyseisen loman teemaan sopivaa, eli pelkästään kuntosalilla en halua hikoilla. Esim. kesämökillä Suomessa olemme tehneet hauskoja mökkitreenejä kavereiden kanssa mm. halkokoreja nostellessa ja laiturinnokassa punnertaen. Rantaloman treeneihin kuuluu tietty olennaisesti biitsin hyödyntäminen!

Turkissa kävin rannalla lenkillä, joskin tämä ranta ei ollut ehkä ihan ideaali lenkkeilyyn kivikkoisuutensa vuoksi. Yhdistinkin lenkkeihin kiipeämisen kukkulalle, joka sai todellakin hien pintaan! Palkintona kukkulan päällä oli huikeat maisemat ja tietenkin lenkin päätteeksi oli ihana pulahtaa uimaan. Hotellissa oli myös ilmastoitu sali, jossa kävin tekemässä vähän lihaskuntoa. Välillä taas uin meressä pidempiä matkoja, merivesi oli aivan ihanan lämmintä ja siellä oli hyvä uida. Paljastetaan myös eräs juttu... Kävin vesijumpassa... I know... toi vesijumppa on tosi noloa, mutta hei, lomafiilis vei mennessään ja siellä mä pompin altaassa muiden tätien kanssa!! :D
 
Tykkäättekö te treenata lomalla ja millaisia treenejä olette tehneet? Ai niin, haaveena mulla on muuten lähteä joogaleirille... ai että miten kivaa se olisi. Ehkä joku kaunis päivä vielä? ;)

4 comments:

 1. Mä rakastan lenkkeilyä lomalla. Aamulenkit rantakohteissa on parasta mitä on: muut nukkuu, kylässä näkee koululaisia lähdössä kouluun ja sitä ns. oikeaa elämää, joka päivällä jää yleensä jo turismin jalkoihin.
  Kaupunkikohteissa näkee myös uusia paikkoja ja erilaista elämää juoksemalla, mikään ei voita lenkkiä uudessa kohteessa :)

  Rose
  Ps. Ja myönnän myös olleeni mukana allasjumpissa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on muuten niin totta, että näkee enemmän sitä paikallista elämää! Saman huomasin Turkissa, vaikka lenkkireitti sijoittuikin turistialueelle, mutta oli hauska huomata, kuinka rantaravintoloita valmisteltiin päivää varten.

   Hihi, hyvä kuulla, etten ole ainoa, joka on hillunut allasjumpassa! :D

   Delete
 2. Reissaan aika paljon yksin ja silloin reissuihin (erityisesti rantalomiin) kuuluu treenaaminen: salia, hotellin tarjoamaa jumppaa, aamulenkkejä, uimista. Ja kyllähän New Yorkissa piti käydä aamulenkillä Central Parkissa! :)
  Yksin matkustaessa lomapäivien ohjelmasta jää pois kaikki sosiaalinen, ajanviete, joten jollain se pitää korvata ja liikunta on tähän loistava vaihtoehto. Ja eipähän ole loman jälkeen ihan niin vetelä ja blösö olo kun on tehnyt makaamisen ja syömisen lisäksi jotain hyödyllistäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, toi lenkkeily Central Parkissa olisi kyllä kiva kokemus! Liikunta sopii kyllä kivasti lomaan ja tosiaan myöskin tuosta syystä jonka mainitsit, eli on kiva, ettei loman jälkeen oli ihan veltto ja turvonnut olo, vaan sen sijaan iloinen, levännyt ja hyvinvoiva! :)

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)