Saturday, March 5, 2016

Kotikuvia










Tässäpä (vihdoin!) kuvia uudesta kodista - tai itseasiassa sen yhdestä nurkasta, jota voi kutsua olohuoneeksi. :)

Lähikuukaudet on tosiaan menneet remontoidessa ja huonekaluhankintoja tehdessä ja nyt olen siinä pisteessä, että se vaihe on takanapäin ja voin keskittyä pienten sisustusjuttujen miettimiseen. Tämä onkin se kivoin vaihe! Muistan monesti rempan aikana, kuinka haaveilin siitä hetkestä, että pääsisin valkkaamaan sohvatyynyjen kuosia. ;) No nyt ollaan siinä ja täytyy kyllä sanoa, että nyt tulee remppaa jo korvistakin ulos. Uskomatonta, kuinka paljon aikaa ja energiaa voi saada uppoamaan pieneen yksiöön! Jossain vaiheessa olisi vielä tarkoitus vaihtaa kylpyhuoneen ovi ja miettiä kylppäriin, joka siis on rempattu vuosi sitten, säilytyskalusteita hieman uusiksi/lisää. Nyt en kuitenkaan jaksa niitä pähkäillä, vaan haluan keskittyä pienten, kauniiden asioiden miettimiseen.

Huonekaluista ainoastaan sängynpääty puuttuu, en ole vielä löytänyt mieluista, 140 cm leveään sänkyyn kun ei ole aivan niin helppoa löytää valmista mallia ja mittatilaustyönä teetetty pääty olisi hieno, mutta 600-800 € hinta on nyt kyllä liikaa siitä. Hakusessa olisi vaalea, eli beige tai luonnonvalkoinen napillinen versio, saa vinkata jos tiedätte sopivia!

Kuvissa näkyvä olohuoneen tauluseinän viimeistely on nyt prioriteettilistan kärkipäässä. Tarkkasilmäinen saattaa huomata, että tuo toisen valkoisen taulun teksti on itseasiassa väärinpäin... no siinä on vielä edellisen kodin kuva ja tarkoitus olisi hommata siihen ja toiseen valkoiseen kehykseen uudet kuvat. Lisäksi jatkan vielä taulukollaasia oikealta puolelta muutamalla taululla. Andy Warholin tekstitaulu sen sijaan lähti tilaukseen jo lokakuussa heti asunnon ostotarjouksen hyväksymisen jälkeisellä viikolla. Se on siis virallisesti ensimmäinen hankinta uuteen kotiini. :)

Olohuoneen matosta puhuinkin jo tässä postauksessa ja päädyin tosiaan tilaamaan tuon villaisen Peoria-maton Ellokselta. Olen tykännyt siitä ihan älyttömästi! Juuri sopiva ripaus väriä ja kuvio on myös tosi nätti. Ehkäpä jotain murettuja harmaan ja vihreän sävyjä voisin nähdä mieluusti myös sohvatyynyissä, joiden hankinta on myös vuorossa nyt ihan lähiaikoina. Sen sijaan olohuoneen kattovalaisimella ei ole kiire, koska valonmäärän vuoksi sille ei ole varsinaisesti tarvetta, enkä ole vielä löytänyt yhtään täysin mieluisaa valaisinta. Tai öööh, Flosin skygarden valaisimen ottaisin vaikka heti, jos budjetti olisi rajaton. Ihastuin siihen jo 7 vuotta sitten Wienissä asuessani ja tykkään siitä edelleen tosi paljon!

Tässäpä tällainen statuspäivitys kodin tilanteesta. Tulen postailemaan tarkemmin joistain kaluste- ja materiaalivalinnoista tässä kevään aikana.

Kivaa lauantaita! :)

16 comments:

  1. Hei,

    mistä tuo pöytä on ostettu? Haaveilen saman tyylisestä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun tykkäät. :) Pöytä on teetetty mittatilaustyönä, teen siitä tarkemman postauksen piakkoin!

      Delete
  2. Jee ihanan tunnelmallista ja kodikasta! Voisin muuttaa kotiisi vaikka heti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kovasti! Meillä on kyllä paljon samoja juttuja tyylissä, kuten olen tainnut ennenkin todeta. :)

      Delete
  3. Oi, näyttääpä ihanalta!! :) mulla on myös sama ongelma valaisimen kanssa, yksi harvoista mihin en oikein löydä mitään kivaa :D ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kiitos! :) Huh, en siis ole ainoa! Ongelma on vähän siinä, että valaisimen pitäisi olla suht iso, ettei se näyttäisi ihan yhdeltä pikku rimpulalta keskellä asuntoa... sellaisia kivoja ei oikein tunnu olevan. Löydän kyllä vaikka kuinka paljon kivoja pieniä kattolamppuja!

      Delete
  4. OOH oi että ihanaa! A) että teit kotipostauksen ja etenkin B) miltä sulla siellä näyttää! Aivan ihanan näköistä ja hei huikea tuo muhkea päiväpeitto (?) Olen itse jotenkin nyt etsimässä sellaista ihan ohutta, pellavaista ja rypistyvää mutta vau miten ylelliseltä tuollainenkin näyttää. Todella nättiä ylipäätään, niin janicamaista mutta hienolla tavalla päivitettyä edelliseen kotiisi verrattuna - joka nätti oli sekin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Tulin niin onnelliseksi. :) <3

      Hihi, joo, vihdoin sain ylitettyä kynnyksen ja julkaistua kotikuvia. Tavallaan se on ärsyttävää, kun nyt on jo melko valmiin näköistä, mutta kun itse tietää, että osa jutuista vielä on vaiheessa, niin tulee sellainen olo, että no sitten joutuu selittelemään vielä että mitkä jutut ovat vaiheessa. Mutta toisaalta taas se saattaakin olla juuri lukijoista mielenkiintoista, että näkee jo melkein valmista mutta samalla kuulee vielä pohdintoja lopuista jutuista. Kun tosiaan eipä se sisustus varmaan ikinä täysin valmis ole, kun sitten kun saa ns. valmista, niin mieli on mahdollisesti jo ehtinyt joistain asioista muuttua. :D

      Valkoinen päiväpeitto on uusi täkki, joka oli liian kuuma mulle. Jätin täkin ns. väliaikaisesti petiä suojaamaan ja etsin samaan aikaan juuri sellaista päiväpeittoa. No sitten totesin, että ehkä ihan hullua etsiä erikseen vastaavaa päiväpeittoa, joka on muuten samanlainen, mutta jonka nimi on päiväpeitto. Joten nyt menen tuolla ja tosiaan veikkaan, että petaus tulee elämään paljon fiilisten mukaan.

      Delete
    2. Älä ollenkaan mieti onko keskeneräistä vai ei, kiinnostaa täällä eteneminenkin nimenomaan! :) Ja aina voi laittaa uusia ja uusia kuvia kun pienetkin jutut päivittyy... :) Eikä, ihan totta tuo on täkki?! Onpa hyvännäköinen! Ja hyvä ratkaisu!

      Oletko tsekannut Laura Ahleyn valikoiman sängynpäädyistä?http://www.lauraashley.com/uk/made/furniture/headboards?page=1&per_page=13

      Näyttäisi olevan 140 -senttisiä monta. Eikä kovin pahan hintaisia? En ole varma onko tuo nyt kaikki mallit sisältävä sivu, .fi -sivulla taisi kuvastossa olla vielä enemmän. Itse kyttäilen sieltä sitä peiliä sohvan päälle... :O

      Delete
    3. Tuo on niin totta, että mukavahan se on varmaan seurata näitä mukana. Ja tässä vaiheessa kun kotona näyttää jo ihan ok:lta (= ei remppatyömaalta).

      Kiitos vinkista Laura Ashleyn suhteen! Ei ollut tullut edes mieleeni katsoa sieltä, pitääpä siis pistää harkintaan ja käydä vaikka myymälässä kyselemässä lisää. :)

      Delete
  5. Ihanalta näyttää jo nyt! Hassua, sillä itse en taas tykkää tyynyjen ostosta, koska en ymmärrä yhtään, mikä voisi sopia olkkarin maton kanssa yhteen tai miten saisin sängystä muhkean ja kutsuvan tyynyillä. Siitä syystä tyynyjä ei sitten ole tullut ostettua ollenkaan. Toisten blogeissa ihailen aina, miten ihmisillä on silmää tekstiilien kanssa ja jopa ihan erilaiset kuosit saadaan jotenkin taianomaisesti sopimaan yhteen! :D Odottelen innolla sun valintoja ja lisäkuvia kodista <3

    ReplyDelete
  6. Erilaisten kuosien yhdistäminen on kyllä taito! Itse tykkään pelata varman päälle ja mennä vain yhdellä kuosilla. Mutta itseasiassa juuri sitä pohdin nyt, että voisiko tuohon sohvalle laittaa vaikka yhden kuosityynyn yksiväristen sekaan, vai että tuleeko siitä liian sekava kun matossakin on kuosi.

    Mulla käy myös niin, että jos joku asia ei meinaa löytyä helposti ja luontevasti, niin sitten vaikka jätän sen kokonaan. Ja se on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, yleensä väkisin ostetut jutut rupeaa tympimään ennemmin tai myöhemmin...

    ReplyDelete
  7. Hurjasti onnea uuteen remontoituun kotiin! Ihanalta näyttää. Meilläkin on sängynpääty hakusessa, ja teetättäminen näyttää tosiaan niin kalliilta, että päädytään varmaan itse nikkaroimaan. Pinterestissä olen muuten törmännyt useampaakin nappisängynpääty-DIY-juttuun, kannattaa tsekata. Ehkä joku voisi askarrella kehikon ja tekisit verhoilun itse?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! :) <3
      Tuo itse tekeminen kävi myös mielessä, esim. ystäväni tekivät sellaisen itse... Hyvä puoli olisi siinä myös se, että kankaan saisi valita juuri mieluisaksi. Ongelma vaan on se, että olen aika laiska ja osaamaton tuollaisten käsitöiden suhteen... :S Lisäksi vaatimuksena mulla on huolella tehty työn laatu, mutta omat taidot ja kärsivällisyys eivät riitä niin hyvän laadun tekemiseen. :D

      Delete
  8. Juurikin Ellokselta saa tuollaisia mainitsemiasi sängyn päätyjä, xenias day -bloggari oli hankkinut juuri sieltä. Tsekkaapas ko. Blogi ja Elloksen valikoima ellet jo ole sitä tehnyt. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ellokselta olen itseasiassa katsellut ja siellä on ollut kivoja, mutta valitettavasti ei juuri 140 cm sänkyyn. Pitää käydä tsekkaamassa jos olisi jo tullut! Ja Xenian blogia luen aina välillä, nyt rupesi kiinnostamaan, että millainen hänen sängynpääty on, pitääkin käydä tsekkaamassa sekin. :)

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)