Thursday, August 11, 2016

Cafe Kokko (+raakaruokafilosofiaa)



Healthy food -mania jatkuu... :D Tällä kertaa raakakakkujen merkeissä, kun kävin lomalla kahvittelemassa Cafe Kokossa Kalevankadulla. Olipahan herkullinen mustikkakakku! Ja sisustuksessa oli hienoja elementtejä kuten tuo itämainen matto ja rustiikkinen iso puupöytä. Tunnelmakin oli mukavan leppoisa... joten hieman harmi oli huomata toissapäivänä Facebookissa postaus, jossa omistajat kertoivat ryhtyvänsä puuhastelemaan muuta, mikä tarkoittaa sitä, että Kokko sulkee ovensa elokuun lopulla.

Raakakakuista puheenollen... olen vähän sitä mieltä, että raakakakkuja on ihan kiva maistella, mutta sen kerran kun herkuttelen (=muutaman kerran viikossa... kröhöm, lomalla tosin vähän useammin) niin voin aivan yhtä hyvin syödä ihan tavallista kakkua, ne kuitenkin ovat vielä vähän maukkaampia. Raakakakuissa on varmaan melkolailla yhtä paljon kaloreita, joten sen suhteen se on ihan sama kumpaa syö. Toki raakakakkujen ainekset ovat usein terveellisempiä kuin normikakkujen, mutta jos muuten syö ravitsevasti, niin ravintoaineita ei tarvitse enää erityisemmin tankata herkuista. Tosin lisäaineita yms. shaibaa välttelen mieluusti aina!

No mitä tulee kasvipohjaiseen ruokavalioon, niin maitofilosofiani on sellainen, että käytän kohtuullisesti maitotuotteita ja suosin luomumaitotuotteita. Varsin monihan maitoa välttelee terveyssyistä, mutta itse en ole vielä kokenut sitä tarpeelliseksi. Itseasiassa otan huomioon ayurvedisia ruokavaliosuosituksia ja niiden mukaan maito sopii kehotyypilleni. Luomukananmunatkin ovat varsin hyvä osa kasvissyöjän ruokavalioita.

Nämä ruokavaliojutut ovat kyllä mielenkiintoisia ja kovin paljon keskustelua ja mielipiteitä herättäviä. Halusin vain tuoda oman näkökulmani esiin nyt kun näitä terveysruoka-asioita olen erityisen paljon hehkuttanut lähiaikoina. Pari postausta terveellisistä ravintoloista on vielä itseasiassa tulossa! :)

Mitä te muuten olette mieltä raakaruuasta ja gluteenittomista/kasvipohjaisista ruuista?

4 comments:

  1. Itse suosin sellaista sekaruokavaliota joka ei sulje mitään pois, eli jonain päivinä mennään tosi superfood-linjalla (ihan vahingossakin) ja toisena taas American pancakeseja aamupalaksi ja fonduea illalliseksi + kakkupala iltapäivällä kuten viime lauantaina :D olen kyllä teoriassa tosi kiinnostunut ruoan merkityksestä terveydessä ja kuinka omaa hyvinvointia voi kohentaa oikealla ravinnolla tai estää sairauksia tiettyyn pisteeseen asti, ja silloin tällöin saatan tehdä "superfood"-pohjaista ruokaa (esim smoothien tai salaatin), mutta en varsinaisesti noudata mitään tiettyä ruokavaliota vaan kuuntelen mitä keho tarvitsee ja syön sen mukaan. Hoen aina, että "a person should eat exactly the things that make them happy". Ts. tuskin kukaan on kovin onnellinen syötyään viisi suklaalevyä jolloin on selvää ettei siihen kannata ryhtyä. Raakakakkua en ole tainnut maistaa vielä koskaan koska ajattelen siitä justiinsa kuten sen yllä selitit - jos anyway ajattelin syödä jälkkäriä saatan samalla vain vetää sen kaloripommin ja pitäytyä muuten terveellisissä valinnoissa.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla sun ajatuksia ruuasta! Toi on kyllä niin totta, että pitäisi syödä just sellaisia mitkä tekee onnelliseksi. Ja siis ihan oikeasti kuunnella itseään, ei pelkästään heittäytyä ruokahimojen armoille. Siis kyllähän joku pizza nyt hyvää on, mutta jos oikeasti kuuntelee kehoaan, niin harvoin se on mitä tekee mieli, paitsi ehkä jos on oikeasti vaikka liikkunut tosi paljon tai muuten vaan tullut kalorivajetta. Esim. muistan vieläkin kun alkuvuodesta olin laskettelemassa ja iltapäivästä iski heikko olo ja hoksasin, että en ollut syönyt moneen tuntiin mitään ja laskettelu on kuitenkin aika rankkaa. Menin kahvilaan, otin jaffan ja munkin ja sillä hetkellä se ihan varmasti teki keholleni hyvää. Eilen taas olin kaupassa ja ei yhtään huvittanut tehdä ruokaa ja mietin jo, että ostanko pakastepizzan. Olen tosi iloinen, että sillä hetkellä aidosti kuuntelin kehoani ja totesin, että ei, sitä kehoni ei juuri nyt tarvitse niin hyvältä vaihtoehdolta kuin se tuntuikin ensiajatukselta.

      Delete
  2. Cafe Kokko on parhautta.. vielä kun sais noiden kakkujen reseptit käsiinsä... :D

    xx Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, niinpä! Joku raakakakkukurssi ois kyllä kiva 😋👌🏻

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)