Sunday, February 1, 2015

Hello helmikuu!

Tämän hetkinen lemppari: kollari urban hello -tekstillä... mistäpä muualtakaan kuin Urban A:sta.
Kuppi & Muffinissa lauantaikaffella. Jälkkäriksi meni vielä taivaallinen vadelma-suklaa cupcake! :P
Hello! Täällä taas! Teki kyllä hyvää ottaa vähän etäisyyttä bloggaamiseen ja vitsi miten paljon jäi luppoaikaa! Ja senhän pystyi käyttämään niinkin hyödyllisesti kuin Suitsia Netflixistä katsomalla. ;D Ehdin jonkin verran pohtia bloggaamista - niin yleisellä tasolla kuin omalta kohdaltani. Tauon aikana mietin, että haluanko jatkaa bloggaamista. Rakastan bloggaamista aivan valtavasti, mutta aika ei vain tunnu riittävän kaikkeen. Tuli mieleen tämä mietelause "I can do anything, but I can't do everything". Aktiivinen bloggaaminen yhdistettynä hektiseen työhön, urheiluharrastuksiin 4 x viikossa sekä läheisten ihmisten kanssa vietettyyn aikaan on yhtälö joka kyllä onnistuu, mutta vaatii varsin paljon itsekuria. Ja pidemmän päälle sitä ei vaan halua väsyttää itseään ihan liikaa.

Lopulta tulin siihen päätökseen, että jatkan bloggaamista, koska tykkään tästä vaan niin paljon! Haluan, että minulla on joku aivan oma digitaalinen paikka, jonne voin purkaa luovuuttani. Päätin kuitenkin, että postailen vähemmän, koska se vain sopii minulle paremmin. Haluan panostaa yksittäisen postauksen kuviin (okei ja vähän tekstiinkin) niin, että postaus aidosti sykähdyttää ja inspiroi niin minua, kuin toivottavasti teitä siellä ruudun toisellakin puolella.

Ajattelin, että semmoinen kerran viikossa postaaminen voisi olla sopiva tahti minulle. Jos inspiraatio iskee, niin voin postata vaikka joka päivä, mutta silloin, kuin muu elämä vie mennessään, en edes yritä puskea postauksia väkisin ulos. Toisaalta tiedän kyllä, että teidän lukijoiden kannalta epäsäännöllinen postaaminen saattaa olla vähän rasittavaa, jos joutuu käymään blogissa kurkkimassa, että onko uutta postausta tullut, eikä sellaista kuulu pitkään aikaan. Näin ollen olenkin lisännyt tuohon sivupalkkiin mahdollisuuden tilata sähköposti-ilmoituksen uudesta blogipostauksesta. Tämä lienee ihan kätevä teille, joilla ei ole jotain blogien/feedien seurantapalvelua käytössä.

Hmm...mitäs muuta uutta mieleeni tulikaan blogitauon aikana...?  Niin joo! Päätin ruveta käyttämään blogissani ihan oikeaa etunimeäni. Hei vaan, olen Janica. :)

Noin muuten blogi jatkaa suht samaan tapaan: asukuvia, tyylijuttuja, city-elämää ja arjen kauniita asioita. Jotain uudistustakin on matkan varrella varmasti luvassa (blogin ulkoasun päivitys, videoita...?). Blogi kun tosiaan on aina vähän sellainen loputon kehityskohde. Ja jollain hellyyttävällä tavalla se on myös aina bloggaajan kasvutarina.

Kiitos, kun olet päätynyt tänne blogiini jälleen tauosta huolimatta! Kyllähän se niin vaan menee, että parasta tässä bloggaamisessa olette te lukijat! Vaikka pidän blogia toki ensisijaisesti itseäni varten, niin on silti kiva tietää, että joku käy näitä postauksiani lukemassakin! :)

Ihanaa helmikuuta muruset!

Seuraa: // Follow:
Instagram: @seathatsparkles  //  Pinterest: seathatsparkles  //  Bloglovin'  //  Blogilista

14 comments:

 1. Hauskaa, että olet palannut! Löysin blogisi hetki ennen taukoasi, joten olihan se kutkuttavaa sitten odotella. Mukavaa kuitenkin, että päätit jatkaa näin pian :) Kerran viikossa postailu sopii ainakin itselleni lukijana hyvin (tai ei tuota ongelmia ainakaan), koska näen sen Bloggerin blogivirrasta kuitenkin. Uusia postauksia odotellessa, vaikka sitten viikon päästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että olet jo odotellut paluutani! :) :) Mietinkin, että monelle sillä ei välttämättä ole niin väliä, kuinka usein postaa, jos käytössä on joku blogienseurantapalvelu kuten juuri Blogger. Omat kaverini, jotka eivät välttämättä seuraa niin monia blogeja, ovat välillä antaneet palautetta, että olisi kiva saada vaikka sähköposti, kun uusi postaus ilmestyy.

   Ihanaa helmikuuta sinulle! :)

   Delete
 2. Mukava kun olet palannut! :) Itsellänikin ahdistaa, kun blogille ei jää aikaa niin paljon kun haluaisin, mutta pitää harjoittaa tätä harrastusta sen ajan puitteissa mitä on :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana! <3 Olen huomannut, että aika moni (varsinkin työssäkäyvä) tuskailee aina välillä ajanpuutteen kanssa blogin suhteen. Jotenkin se on helpottavaa kuulla, ettei ole ainoa, joka kamppailee asian kanssa! ;) Välillä mietin, että miksi olen aina tasaisin väliajoin tuskaillut asian parissa, mutta kai se johtuu siitä, että sitä haluaisi postata usein ja laadukasta, mutta kun siihen ei aina pysty... No harrastus tämä vain on, joten oman ajan ja jaksamisen puitteissa tätä kannattaa tehdä! :)

   Delete
 3. Tervetuloa takaisin :) Postauksia - määrästä viis - jatkossakin odotellen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että harvempikin postaustahti on ihan jees. :)

   Delete
 4. Welcome back! Samaa tuskaa potee varmasti lähes jokainen harrastuspohjalta bloggaava: aikaa (ja juuri nyt sopivaa valoa) on niin kovin vähän, ettei vain ehdi postaamaan niin paljon/usein/laadukkaasti kuin mitä itse haluaisi. Ja sitten siinä vaiheessa, kun alkaa ottamaan asiasta liikaa paineita, menee viimeistään koko hommasta maku - parempi siis olla itselleen armollinen, kuten totesitkin.

  Minäkin luen blogeja Bloggerin kautta, mikä on tosi kätsää: uusimmat postaukset nousevat aina pinnalle, eikä toisaalta haittaa, vaikka joku pitäisikin taukoa, koska kyseinen blogi ei kuitenkaan katoa listoilta mihinkään, eikä siis jää unholaan.

  Mukavaa kevään alkua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! Se on kyllä lohduttavaa kuulla, ettei ole ainut, joka tuskailee ajan ja valon kanssa... Juurikin asukuvien otto on tähän aikaan vuodesta super haastavaa - onneksi jo kuitenkin päivät on alkaneet pidentyä taas!

   Olet niin oikeassa siinä, että jos alkaa ottaa liikaa paineita, niin hommasta menee maku. Eri asia olisi, jos bloggaisi ammatikseen, jolloin postauksia olisi tärkeämpi saada puskettua ulos päivittäin.

   Mukavaa kevään odotusta sinnekin! :)

   Delete
 5. Kivaa, ku oot palannut! Kommentoin liian harvoin, mutta joka postauksen olen lukenut. :) Tykkään blogistasi erityisesti siksi, koska asun myös Etelä-Helsingissä (samat putiikit, ravintolat, kulmat tuttuja) ja pidän tyylistäsi, joka on melko lähellä omaani.

  Anna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Mukava kuulla, että luet postaukset ja tottahan se on, että kommentoitua tulee monella paljon harvemmin kuin luettua postaukset. Ja kiva saada vähän "valoa" siihen, kuka lukee blogiani. Useimmiten toiset bloggaajat ovat juuri heitä, jotka kommentoivat ja muista lukijoista ei sitten tiedä niin tarkasti. Indiedaysillä oli jokin aika sitten tutkimus ja sen perusteella blogini lukijat ovat juurikin pääkaupunkiseudulta / Etelä-Suomesta, joten pitääkin tehdä taas jotain Helsinki-juttuja blogiin!

   Delete
 6. Ihanaa että olet takaisin, kauniita kuvia ja harkittuja postauksiasi on ollut ikävä!<3 Olen pohtinut tosi paljon samoja kysymyksiä bloggaamisesta viime aikoina. Bloggaaminen on mulle niin rakas harrastus, mutta välillä vaan tuntuu, että haluaisin antaa sille enemmän. Tällä hetkellä kuitenkin opiskelu ja muu elämä tulee ykkösenä. En halua laittaa blogiani sosiaalisen elämän tai urheilun edelle ja siksi blogi välillä kärsii, joka taas aiheuttaa harmitusta. Mulla on myös tuhat ideaa blogin ulkoasuun/muihin parannuksiin/postauksiin, mutta aika ja tarmo ei vaan riitä niiden toteuttamiseen. Kun istuu jo muutenkin koko päivän koneella tekemässä kouluhommia, ei illalla enää huvita avata läppäriä.. Ainakin vielä olen jatkanut tällä linjalla, etten ota bloggaamisesta mitään paineita ja postaan silloin kun huvittaa, mutta nykyään monet blogit päivittyvät niin usein ja ovat niin viimeisen päälle hiottuja, että tulee toisinaan olo, että onko tässä mitään järkeä.

  Kauhea sepustus, mutta anyway, ihanaa että olet takaisin ja mua ei ainakaan haittaa yhtään vaikka postaisit vain kerran viikossa! :) En edes kerkeä lukemaan kaikkia tekstejä blogeista jotka päivittyvät monta kertaa viikossa, joten melkeinpä parempi vähemmän, mutta laadukkaampaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi hitsi mun aiemmin kirjoittama, pitkä kommentti katosi kuin tuhka tuuleen... No mutta nyt jo hetken tällä "uudella ajatuksella" bloganneena voin sanoa, että homma toimii nyt hyvin. Eli olen päättänyt, etten postaa enempää kuin 3 kertaa viikossa, koska sitä suurempaa tahtia en pysty ylläpitämään ja silloin helposti laatu kärsii. Ja jos ei kerkeä postaamaan ollenkaan, niin sekin on ok! Toki koitan aina edes kerran viikossa postata, siihen tavoitteeseen pääsen suht. helposti, ellei nyt mitään hyvin poikkeavaa ole meneillään.

   Moni postaa nykyään päivittäin ja toki monella, varsinkin ammatikseen bloggavalla, postausten taso on hyvä silloinkin. Kuitenkin olen myös huomannut, että monissa blogeissa on paljon täytepostauksia jne. Tuossa talvella tuli sellainen olo, että kaipasin sitä aikaa, kun jonkun bloggaajan postausta odotti ihan innolla ja sitten kun se tuli viimein, niin oli ihan liekeissä lukemassa sitä.

   Tällaisia mietteitä minull bloggaamisesta... Ja tsemppiä sulle, sun blogi on yksi mun lemppareista! :)

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)