Wednesday, February 4, 2015

Uusi takki ja vähän asukuvaamisesta


Kuvat otti Emmi

Takki, farkut: Zara
Laukku: Tommy Hilfiger
Neule: Top Shop (tämä)
Saappaat: Kiomi (nämä)
Kello: Daniel Wellington
Huivi: Acne (vastaava täällä)
Korvakorut: Glitter


Tässäpä asukuvia, jotka otettiin hiljattain Emmin kanssa. Kävi vaan niin, että olin unohtanut tsekata mikä objektiivi kamerassani oli kiinni - olin selkeästi ruosteessa asukuvien otossa blogitauon jäljiltä. Kamerassa sattui sitten olemaan zoomi-linssi, joka soveltuu yleiskäyttöön, muttei kovin hyvin asukuviin. Ajattelin kuitenkin, että äh, annetaan palaa ja toivotaan parasta. Ja hyvä niin, olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Joskus siis epäonnessa saattaakin piillä mahdollisuus! Näissä laajakuvalinssillä otetuissa kuvissa on hieman erilainen syvyysvaikutelma, mikä tuo kuviin uutta tunnelmaa. Blogeja seuraavat ovat saattaneetkin huomata, että esim. Alexa Dagmar ja The Next Episode -blogeissa on nykyään näkynyt paljon laajakuvalinssillä otettuja kuvia. Oma linssini ei kuitenkaan ole tarpeeksi valovoimainen kaikkiin tilanteisiin (f/3.5), joten esim. tuo ilman takkia otettu kuva otettiin Emmin kameralla, jossa f-luku on muistaakseni 1.8.

Tällä hetkellä riittää intoa asukuvien ottamiseen ja uusien ideoiden kokeiluun. Nyt pitääkin pitää silmät auki kivojen kuvauspaikkojen bongaamiseksi ja niitähän Helsingistä löytyy vaikka kuinka paljon. Haluaisin myös rohkeammin leikitellä valolla, kuvakulmilla ja sommittelulla kuvaustilanteissa. Kuvaan raw-muodossa ja jälkikäsittelyyn käytän Lightroomia, josta on myös mahdollista saada vielä enemmän irti, kunhan vaan jaksaa treenata kuvankäsittelyä ahkerasti.

Itse muuten viihdyn paremmin kameran linssin takana kuin sen edessä. Mutta koska haluan esitella asujani, niin ei auta muu kuin pönöttää menemään! Olettekin varmasti huomanneet, ettei minun asukuvissani näy kovin erikoisia poseerauksia, ne ei vaan jotenkin tunnu omilta. Toki ilmeissä ja eleissä pitää olla edes vähän liikettä, kamera kun syö dynaamisuutta. Joskus aiemmin jännitin enemmän kuvien ottamista kadulla, ihmiset kun katsovat aina melko uteliaina. Nykyään kuitenkin homma tuntuu paljon luontevammalta ja oikeastaan unohdan ohikulkijat, kun keskityn miettimään kuvaustaustaa, valon suuntaa jne.

Niin ja pari sanaa vielä asusta! Tämä takki on ilahduttanut minua tänä talvena kovasti ja onhan se saanut myös monia kehuja jopa vierailta ihmisiltä. Bongasin takin juuri ennen joulua Zarassa, enkä malttanut jättää sitä kauppaan, vaikka alet olivat alkamassa ihan muutaman päivän päästä. Tuumailin, että vastaavaa takkia olisi aika haastavaa löytää, jos en kerkeisikään ensimmäisten joukossa aleihin. Lopulta takki ei kuitenkaan edes tullut sitten alennukseen, joten hyvä, että kotiutin sen silloin samantien! Tällainen ikat-kuosi miellyttää muutenkin, joten kenties jotain muutakin samanhenkistä voisi hankkia vaatekaappiin (tai sohvatyynyiksi!).

Seuraa: // Follow:
Instagram: @seathatsparkles  //  Pinterest: seathatsparkles  //  Bloglovin'  //  Blogilista

6 comments:

 1. Pitäisi niin itsekin hyödyntää enemmän kameran ja kuvankäsittelyn mahdollisuuksia... Tuo takki on muuten tosi kiva! Kävittekö samalla nauttimassa Ragussa ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kameran ominaisuudet ja kuvakäsittely on kyllä teemoja, joissa riittää rajattomasti hyödynnettäviä mahdollisuuksia. Kiitos, kiva että pidät takista! :)
   Ei käyty Ragussa, mutta mulla on jäänyt mieleen sun suositus paikasta, joten joku kerta voisikin suunnata sinne!

   Delete
 2. Ihan todella kivoja kuvia! Upea takki ja upea sinä - vitsi toi lyhyt tukka sopii sulle. Mun on mentävä nyt sille kuvauskurssille, tai oikeammin kuvankäsittelykurssille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos muru! <3 Tykkään tästä lyhyestä tukasta tosi paljon, pitää vaan koittaa saada aikaiseksi taas käytyä kampaajalla kohta ettei se pääse venähtämään. Jatketaan kuvankäsittelyn parissa! ;)

   Delete
 3. Hei miten ihana takki ja kiva kun oot takasin!! <3 f 1.8 on kyllä hyvä moniin paikkoihin, munkin pitäisi etsiä laajakulmalinssi itselleni matkoille ja perus kuvaamiseen..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos! :) Samaa mieltä, f1.8 toimii hyvin, mutta laadukkaalle laajakuvalinssille olisi tilaa minunkin kamerakassissa.

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)