Thursday, August 20, 2015

Tukholmassa

Joe & The Juice - check!

Biblioteksgatan

Meri on lähellä Tukholman keskustassakin
Nybrogatan 38 -ravintolan terassilla

Biblioteksgatanin alkupää


Munakoisopataa & arrancineja Siljan Tavolàta-ravintolassa
Täällä ollaan palauduttu Tukholman reissulta, jossa olin siis alkuviikosta äitini kanssa. Sain blogin kautta etukupongin päivä Tukholmassa -risteilylle Silja Symhonylla ja ajankohdaksi valikoitui tämä elokuun puoliväli, johon itseasiassa sattui mahtavan kesäiset ilmat, eli kyseessä olikin oikea kesäreissu. Aurinko paistoi niin ihanan lämpimästi molempina päivinä, että laivan lähdön jälkeen tarkeni hyvin olla yläkannella katselemassa maisemia.

Reissu oli oikein onnistunut ja Tukholmassa on aina inspiroivaa käydä - viime kerrasta tosin oli vierähtänyt jo neljä vuotta. Eniten odotin Tukholmassa shoppailua (luvassa erillinen postaus pian!) ja myös ruotsalaisten trendien haistelu on aina mielenkiintoista. Tosin tällä kertaa tukholmalaisten tyyli ei ollut aivan niin toistensa kanssa identtistä, kuin mihin olen tottunut. Naisilla oli siistejä mekkoja, simppeleitä teepaitoja, nahkatakkeja, rentoja trenssejä, jne. eli melko samaa tyyliä, mitä Helsingissä näkee paljon. Niin ja ne ruotsalaiset miehet... ahh, yhtä tyylikkäitä ja komeita kuten aina! ;)

Kuten varmaan tiedätte, rakastan testailla uusia ravintoloita ja olinkin katsonut etukäteen muutamia ravintoloita Tukholmasta. Täytyy myöntää, että mielikuvani laivaruuasta on ollut aika huono ja näin ollen olin etukäteen suunnitellut, että voimme syödä aamiaisen Tukholmassa. Aluksi olin ajatellut aamiaispaikaksi erästä toista paikkaa, mutta päädyimmekin NK-tavaratalon yhteydessä sijaitsevaan Joe & The Juiceen, sillä se oli niin kätevästi lähellä päärautatieasemaa, jonne terminaalista ottamamme bussi saapui. Ison latten, avokaado-toastin ja omena-inkivääri-minttumehun jälkeen olo oli täynnä energiaa shoppailukierrosta varten. Päivä hurahtikin varsin nopeasti ja kaupungilla kiertelyn päätteeksi istahdimme vielä Lindan blogin kautta bongatun Nybrogatan 38 -nimisen ravintolan aurinkoiselle terassille ennen kuin hurautimme takaisin satamaan taksilla. Tällä kertaa emme ehtineet jäädä lounaalle ja itseasiassa ei haitannut yhtään jättää ruokailua laivaan, nimittäin ennakkoluuloni laivaruokaa kohtaan osoittautui turhaksi jo ensimmäisen illan dinnerillä uudessa, italialaisessa Tavolàta-ravintolassa, jossa oli superhyvää kasvisruokaa.

Olipas virkistävä ja kiva reissu! Tyypilliseen tapaan sitä näin reissun jälkeen miettii, että menen kyllä pian uudelleen... joten toivotaan, että seuraavaan Tukholma-visiittiin menee vähän vähemmän kuin neljä vuotta aikaa. ;)

I went on a cruise to Stockholm with my mom. We spent two nights on the boat and one day in Stockholm. The weather was so beautiful and sunny, I really enjoyed that and the cruise alltogether. It was nice to get to spend quality time with my mom. :) We did quite a lot of shopping, so more about that in the next post!

0 comments:

Post a Comment

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)