Thursday, August 27, 2015

Ihanin viikonloppu saarella


Viime viikonloppu oli kerrassaan täydellinen. Olimme vuokranneet neljäntoista hengen kaveriporukalla Espoon Suvisaaristossa sijaitsevan pienen Estholmen-saaren. Varaus tehtiin jo alkukeväästä, joten tätä reissua oltiin odotettu jo kauan. Ja mitkä kelit saimme! Aivan uskomatonta, että juuri tälle viikonlopulle sattui kesän parhaat helteet ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta koko viikonlopun.

Nautin olostani ihan todella paljon. Kuten blogini nimestä voi päätellä, rakastan auringossa kimmeltävää merta ja sitä näkyä sain katsella viikonloppuna loputtomasti. Saarella oli juuri sopivassa suhteessa kalliota sekä metsää ja kyllä siinä sielu lepää, kun on noin valtavan upea luonto lähellä. Siellä oli niin kaunista ja ihanaa, että teki ihan mieli itkeä.
Saarella oli muutama pieni mökki ja itse majoituin tässä aivan rannalla sijaitsevassa valkoisessa mökissä. Askeettinenhan se oli - ja juuri se teki siitä niin täydellisen. Voitteko kuvitella, että ovesta avautui aamulla tällainen näkymä ja sitten pystyi vaan kantamaan kahvikupin ja pieteetillä valmistetun, juuri itselle mieluisan aamiaisen tuohon kallioille, missä muut jo istuskelivat. Ja sitten vaan jatkaa siinä istuskelua, kunnes jaksoi käydä vaihtamassa biksut päälle ja siirtyä ottamaan aurinkoa laiturille toiselle puolelle saarta.Siinäpä se päivä sitten hurahtikin, laiturilla makoille, yhdessä rupatellen ja lehtiä lukien. Välillä kävin venevajan jääkaapilla tekemässä kylmän ja kuplivan aperol spritzerin - ai että, kyllä kelpasi ja tarkeni! Jossain vaiheessa iltapäivän lopussa siirryimme toiselle laiturille rantasaunan luokse, jonne paistoi aurinko juuri täydellisesti (tosin tuntui, että se paistoi juuri täydellisesti saaren joka kolkkaan). Saunottiin pitkän kaavan kautta ja tämä vilukissa kävi jopa uimassa meressä kiljahduksen saattelemana. Kuunneltiin kesäbiisejä - lempparikseni nousi Antti Tuisku feat. VilleGalle Keinutaan-biisi... jonka tahtiin oli ihan parasta tanssahdella rantasaunan terassilla pyyhe ympärillä. :D


Mikäs sen paremmin sopisi aurinkoiseen iltaan, kuin kylmä roseviini. Sain blogin kautta maisteltavaksi tämän Alkon uutuuden: raikkaan, provencelaisen Barton & Guestier -roseen. Kyseessä on juuri sellainen vaalean lohenpunainen, kuiva roseeviini, jollaisista pidän.

Hyvä ruoka & juoma oli luonnollisesti iso osa meidän porukan viikonloppua. :P  Olimme sopineet niin, että jokainen tuo omat ruuat ja/tai ruokajutut mietitään pienemmissä porukoissa. Se olikin oikein toimiva systeemi, sillä 14 hengen porukkaan mahtuu melkoinen määrä ruokavalioita ja -tottumuksia. Toki pöytään kannettiin myös monia herkkuja, joita kaikki sai syödä. Grillasimme molempina iltoina (+ sunnuntaina pidettiin rääppiäiset, josta alla oleva annos on) ja istuskelimme syömässä tunnelmallisessa venevajassa pitkien pöytien äärellä myöhään yöhön (venevaja näkyy muuten ylempänä olevassa kuvassa, jossa on punainen lyhty). Niin ja lettuja vadelmahillolla ja kermavaahdollakin saatiin! :)
Saatatte ehkä tässä vaiheessa miettiä, että millä me sinne saarelle päästiin. No hommaanhan kuului venekyyditys (tai itseasiassa muutama reissu, koska meitä oli niin paljon) saaren isännän toimesta. Tosiaan aivan koko saarta emme saaneet käyttöömme, sillä saarella majaili myös isäntäpariskunta. Niin ja muuten koirat olivat myös tervetulleita saarelle ja niitä meidän kanssa matkasikin kaksin kappalein.

Sain kyllä niin mielettömästi energiaa tästä viikonlopusta. Lisäksi viikonlopun aikana mielessäni kypsyi ja vahvistui ajatus siitä, että asuinympäristöllä on minulle aivan valtavan suuri merkitys. Haluan asua ympäristössä, joka on viihtyisä, inspiroiva ja juuri minun sen hetkiseen elämäntilanteeseeni sopiva. Ei haittaa, vaikka tällä hetkellä oman asunnon löytäminen tuntuu kestävän ja kestävän. Sydämessäni tiedän, että hyvää kannattaa odottaa. Ja jahka sen täydellisen asunnon löydän, niin voinkin alkaa haaveilemaan ja suunnittelemaan seuraavaa juttua, eli jonkinlaista omaa vapaa-ajan asuntoa, nimittäin sen päätin saarella, että sellaisen vielä joku päivä hankin! ;)


6 comments:

 1. Että mikä ihana tunnelma! Kesä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, että pystyin välittämään saaren mahtavan tunnelman. :)

   Delete
 2. Ihanaa <3 Uskon täysin, miten hyvin tuolla akut latautuu :) Tosi kaunista ja mikä maisema aamulla, kun herää!

  Samaa mieltä myös asuinpaikan suhteen.. ehkä se on just se, että nykyinen ei inspiroi mitenkään ja vaikka onkin monella tapaa hyvä, niin ei ole se oikea. Vapaa-ajan asunto olisi aivan unelmien täyttymys, mutta saa nähdä jääkö vain unelmaksi :) Toivottavasti sulla lykästää asioiden suhteen ennemmin tai myöhemmin <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. No oli kyllä niin parhaat puitteet relaamiselle.

   Joo kyllä se kannattaa olla tarkkana, että oikeasti asuu sellaisessa paikassa, joka miellyttää. Itselläni on se tilanne, että asunto on toimiva, sijainti loistava jne. mutta se ei tunnu minulta, kun en ole sitä oikeastaan koskaan sisustanut kunnolla, kun olen koko ajan ajatellut, että pian muutan. Virhe sekin! Mutta minkäs teet, asiat rullaavat aina omalla tavallaa, usein erilailla mitä on ajatellut.

   Vapaa-ajan asunnosta haaveilu tuntuu kyllä pikkuisen crazyltä... mutta toisaalta, ensin pitää olla haave ja sitten suunnitelma. Isoilla, aluksi mahdottomilta tuntuvillakin asioilla on tapana järjestyä kummasti, jos niitä oikeasti haluaa. :)

   Ihanaa päivää sinne! <3

   Delete
 3. Ihan mieletön tunnelma ja kauniisti siitä kerroit <3 Mä niin tiedän tuon tunteen, mökkimaisemat, meri ja kalliot on mailman tärkeimpiä. Ja siellä omilla kallioilla todellakin tekee mieli vain itkeä, en voi käsittää sellaista onnea. Vaikka siellä ei vielä mitään olekaan, on siellä jo kaikki. Koko sydän. Samalla asunnonetsintä Helsingistä on saanut rauhan, koska siellä on se oma pala luontoa. Ihan hullua, ei se mun elämään ja kotiin vaikuta täällä, ilman parveketta se koti edelleen on mutta se onkin se henkinen juttu. Ihan huippu viikonloppu ollut teillä, täydellinen kesän päättäjäinen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Tämän saarireissun jälkeen ymmärrän kyllä sun saariprojektia vielä paremmin. Siis onhan tuollainen saarimaisema nyt ihan mieletön! Ja aivan ihanaa kyllä juuri se, että teillä on tuollainen projekti, se tuo varmasti mielekästä tekemistä pitkäksi aikaa ja tuntuu sitten aivan mahtavalta, kun vihdoin pääsee omaan mökkiin.

   Voisikohan olla niin, että ihmisellä on joku sisäinen tarve saada joku oma paikka tässä maailmassa, ikään kuin lyödä oma leima tähän maailmaan. Itselläni ainakin on juuri nyt tarve asua asunnossa, jonka juuri MINÄ omistan. Sitten sitä voi laittaa vapaasti oman näköiseksi jne.

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)