Thursday, August 6, 2015

Detox-juomia

Näin lomaltapaluuviikon hengessä on hyvä esitellä muutamia Detox-juttuja, eikös? ;) Itseasiassa nämä ostin jo loman aikana, nimittäin tuntui, että iho ja herkkä vatsa reagoivat loman aikaiseen poikkeavaan ruokavalioon. Vaikka en edes herkutellut mitenkään älyttömästi (se aiemman postauksen Turku-päivän croissantti + pizzatankkaus oli oikeasti pahimmasta päästä), niin heti sen huomaa omassa kropassa... Valkoinen vilja, sokeri, voimakkaat ruuat sekä epäsäännööllinen ruokailurytmi - ne lienee ne pahimmat. Sitten kun taas tsemppasin ja en syönyt noita "pahoja juttuja" ja korvasin ne "hyvillä jutuilla" eli rutkasti raakoja kasviksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja ruokavalioon sekä näitä detox-juomia, niin eron huomasi parissa päivässä. Tämän tyylinen ruokavalio on juuri oikeanlainen vähentämään mm. monia sairauksia aiheuttavaa elimistön matala-asteista tulehdusta, oletteko muuten lukeneet siitä? Suosittelen tsekkaamaan tämän artikkelin aiheesta.

Kuvissa näkyy siis tyrnimehua, aloe vera -juomaa sekä detox-teetä, jotka ostin Ruohonjuuresta. Olen aloittanut aamut juomalla tyhjään vatsaan juoman, jossa on pari ruokalusikallista aloe vera -juomaa, luraus tyrnimehua ja vettä. Aloe veraa olen ottanut myös illalla ja detox-teetä useamman kupin päivässä. Toimii!

Ai vitsi muuten kun on ollut ihanaa, kun on ollut vähän lämpimämmät kelit! Nautitaan nyt auringonpaisteesta ihan täysillä! :)

P.S. Kannattaa tsekata myös aiempi postaukseni: 3 vinkkiä ihon virkistämiseen sisäisesti.


During my summer vacation I was not eating as healthy and regular as I normally do. Unfortunately my really sensitive body always reacts to that by giving me skin and stomach problems. :( Well the good thing is that as soon as I switch back to eating the healthy stuff, I feel better. So in other words ditching the bad stuff like processed wheat, sugar and strong foods and adding more raw veggies, berries and fruits. Additionally I bought some detox drinks to help myself feel better: sea buckthorn juice, aloe vera juice and detox tea. I could feel the difference already in few days, so I definitely recommend you to try these! :)

2 comments:

  1. En yleensä oikein innostu detoxeista, superfoodeista tai dieeteistä vaan suhtaudun syömiseen hyvin rennolla otteella (nim. sokerihiiri :D), mutta huomioni on kuitenkin enenevin määrin kiinnittynyt juuri tulehdusta vähentävään ruokavalioon (tai ehkä pikemminkin ruoka-aineisiin), erityisesti kevään sairastelujen jälkeen. Tiedätkö aiheesta mitään hyviä kirjoja? Yksi lääkäri on neuvonut, että kehon ollessa tulehdustilassa pitäisi välttää esim hedelmäsmootheja (tai hedelmiä yleensä), sillä ne (=glukoosi?) ruokkivat tulehdusta. Vihreät smoothiet sopivat sitä vastoin oikein hyvin. Ja sitten yksi asia, jolla ylläpidän erityisesti vatsan hyvinvointia on juoda joka aamu tyhjään vatsaan sitruunavettä, eli kuumaa vettä ja sekaan puristettua sitruunaa. Saatan joskus juoda tätä iltaisin, ja silloin lisään siihen esim tuoretta minttua ja vähän hunajaa. Toimii! :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kivasta kommentista! Sopivan rento suhtautuminen ruokaan on varsin jees. Minäkin kyllä syön herkkuja, mutta sitten välillä joudun ottamaan kunnon ryhtiliikkeen. Nyt lähivuosina tuntuu, että elimistö on herkistynyt entisestään, eli esim. jouluna heti jouluaamuna huomaa, että olo on huono eikä ruoka enää oikein maistu...

    Tuo olikin uutta tietoa hedelmistä! Tavallaan uskon, että se voi pitää paikkaansa, hedelmissä kun on paljon sokeria. Pitääkin koittaa enenevissä määrin kiinnittää siihen huomiota ja pyrkiä korvaamaan hedelmät marjoilla. Usein olen laittanut osan marjoja ja osan hedelmiä aamusmoothieeni, muuten en hirveästi hedelmiä syö. Ja tuo sitruunavesi olisi varmasti kokeilemisen arvoinen myöskin, siitä olen kuullut ennenkin! Vähän vaan pelkään, että sitruuna syö kiilteen hampaista :S Voi olla kyllä turha pelko...

    Valitettavasti en kyllä tiedä mitään kirjaa, tuo lienee aika uusi teema. Tuttuni, joka on terveydenhoitoalalla, totesi tuon ko. ruokavalion muistuttavan paljon sydänystävällistä ruokavalioa. Jos kuulet jostain kirjasta, niin tulehan vinkkaamaan, itseäkin kiinostaa! :)

    ReplyDelete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)