Monday, June 20, 2016

Amaranttipuuro


Olen hyvien hiilihydraattien kannattaja. Valkoista vehnää välttelen, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että itselleni laadukkaat ja terveelliset viljat ovat olennainen osa oikeanlaista ruokavaliota. Perinteisten viljojen lisäksi on olemassa vaikka mitä hyviä viljoja ja palko/siemenkasveja, jotka tuovat hiilihydraatteihin vaihtelua ja ravintoaineiden monipuolisuutta. Esimerkiksi kvinoa on jo pitkään ollut olennainen osa ruokavalioani ja lähiaikoina myös esim. amarantti on ujuttautunut suosikkien joukkoon.

Amarantti on gluteiiniton ja ravintorikas kasvi, joka sisältää mm. proteiinia, kalsiumia ja rautaa. Itse olen todennut sen olevan  myös varsin vatsaystävällinen ruoka kaurapuuron tapaa.

Helppo amaranttipuuro

1 dl amaranttihiutaleita
1 dl Fazer Alku-siemenpuuroa
suolaa

Keitä amaranttia 10 min. ja lisää joukkoon suola ja kaurahiutaleet, keitä vielä 10 min.  Höystä maun mukaan esim. voilla, pähkinöillä ja siemenillä.

2 comments:

  1. Hei vitsi kiitos tästä vinkistä! Hassua,että en ole aiemmin amarantista edes kuullut, sillä itsekin olen quinoan, bulgurin tms suurkuluttaja. Eli tällaiset ns. vaihtoehtoiset terveysviljat ovat itselle ennestään tuttuja ja ultimate suosikkeja!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että sait tästä hyvän vinkin! :) Mullekin amarantti on aika tuore tuttavuus, kaupoissa kun on vaikka mitä uutuuksia, niin kaikkea ei ole ehtinyt testata. Mutta oikein hyvä vaihtoehto kaurapuuron sekaan. :)

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)