Tuesday, June 14, 2016

Mun ottama kuva MondossaSattuipa niinkin hauskasti, että sain reilu kuukausi sitten yhteydenoton matkailulehti Mondosta, jossa kerrottiin, että he olivat bonganneet blogistani viime kesänä Hernesaaren rannassa ottamani kuvan ja tiedustelivat, että kiinnostaisiko minua myydä kuva lehteä varten. Ai että kiinnostiko? No totta hemmetissä! Sovittiin kuvan käyttöoikeudesta ja jäin odottelemaan lehden ilmestymistä.

Viime viikolla sitten koitti ilmestymispäivä ja kiiruhdinkin oitis lehtihyllylle. Vapisevin sormin etsin kohdan, jossa oli Suomi-matkavinkkejä. Ja siellähän se totta tosiaan oli, mun ottama kuva ja vieläpä koko sivun kokoisena! :) Arvatkaa vaan olinko yhtä hymyä sen jälkeen. Jotenkin se vain tuntui niin kivalta: minun ottama kuva ja ihan painetussa lehdessä! Haha, mikähän siinä onkin, että printti tuntuu vielä näin digiaikanakin jotenkin astetta jännemmältä ja suuremmalta?

Jotenkin tämä juttu on ollut mulle tosi tärkeä ja olen saanut tästä ihan valtavasti tsemppiä ja energiaa tähän omaan tekemiseen blogin ja valokuvaamisen suhteen (sillä energialla taisi muuten mennä blogin ulkoasun uudelleen koodailukin!). Itse kun sitä on aina niin valtavan kriittinen omien luovien tuotosten suhteen, niin tällaisen positiivisen tapahtuman kautta sitä sallii itselleen ajatuksen, että ehkä ne omat kuvat eivät ihan täysin paskoja ole, jos kerran lehteenkin kelpaavat.

Tämä oli myös hyvä muistutus itselleni siitä, että "sato kylvetään ja korjataan eri aikoina". Joskus kun tuntuu, että vaikka kuinka yrittää ja tekee töitä omien tavoitteiden ja unelmien eteen, niin se ei tuota tulosta, asiat vaan junnaavat paikoillaan ja oma usko meinaa loppua. Mutta niin kävi tämänkin asian kanssa, että tällainen positiivinen juttu tupsahti eteen aivan yllättäen, vaikka todellinen työ on tehty jo paljon aiemmin. Ensinnäkin tuon kuvan olen ottanut jo vuosi sitten. Toiseksi olen viettänyt lukemattomia tunteja harjoitellen valokuvien ottoa, tuskaillen kun hommasta ei meinaa tulla mitään, välillä jopa meinannut paiskata kameran seinään. Onneksi kuitenkaan en ole luovuttanut, sillä matkan varrella kehitystäkin on tapahtunut... Nimittäin niinhän se menee, että juuri silloin, kun joku asia tuntuu oikein haastavalta, niin kehitystä tapahtuu. Ja onneksi sitten aina aika ajoin tulee tällaisia positiivisia, energisoivia virstanpylväitä, jollaiseksi itse koen tämän Mondo-lehden kuvajutun. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja nostaa taas omaa rimaa vähän korkeammalle kohti uusia tavoitteita! ;)

Ajattelin jakaa tämän tarinan myös siksi, että ehkäpä siellä ruudun toisella puolella on joku, joka juuri tällä hetkellä tuskailee jonkun oman tavoitteensa saavuttamisen kanssa. Jos näin on, niin toivon sydämestäni, että jatkat sinnikkäästi eteenpäin etkä luovuta, nimittäin kyllä se päivä vielä koittaa, kun on aika korjata sato!

Tsemppiä ja halauksia! :)

17 comments:

 1. Wow, hieno saavutus - ja upea kuva!

  ReplyDelete
 2. Tää oli kyllä ihan huippujuttu! Ja jee, miten inspiroiva teksti <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja mukava kuulla, että teksti inspiroi. :)

   Delete
 3. Hienoa! Joskus se sato korjataan todella pitkän ajan päästä, mutta satokin voi olla sitäkin palkitsevampi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! Ja se kyllä pitäisi muistaa, koska välillä tuntuu, että joidenkin asoiden suhteen tulee sellainen olo, että eikö tämä nyt voisi jo tapahtua/edistyä... mutta ehkä silloin onkin juuri tulossa varsin runsas sato. :)

   Delete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. Wow, hieno juttu! :) Ja erityiskiitos siitä, kun muistutit että "sato kylvetään ja korjataan eri aikoina". Se pitäisi aina pitää mielessä!

  PS. Mistä nuo upeat korvikset ovat?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukava kuulla, että sait inspiraatiota tuosta sanonnasta. Sitä koitan aina itsekin muistutella itselleni.

   Korvakorut ovat H&M:ltä, ihan vasta ostetut. Otin niistä vain sellaiset valkoiset helmet pois, se onnistui itseasiassa ihan vaan nostamalla helmisetin pois.

   Delete
 6. Mahtava juttu! Täytyypä heti selailla tuo lehti uudestaan tarkemmalla silmällä.

  ReplyDelete
 7. Hei ihan huippua Janica! Hyvä sinä, olen aina sanonut että sun kuvaussilmässä on jotain tosi ainutlaatuista, mahtavaa jos alat itsekin uskoa siihen :) Todella hyvä teksti ja hyviä ajatuksia. Kiitos niistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tosi ihanasti sanottu! <3 Ja tätähän olet aiemminkin sanonut, pitää tosiaan itsekin ruveta luottamaan siihen pikkuhiljaa.

   Delete
 8. tätä tekstiä tarvitsin just nyt, kiitos !
  viimeaikoina ollu blogin kanssa ja omien kuvien kanssa sellaista säätöä ja inspiraation puutetta.. tuntuu ettei taidot ja resurssit riitä ja siinä samassa unohtuu ilo sen homman tekemisestä ! tää taas vähän muistutti :) kiitos vielä toisen kerran.. !

  ReplyDelete
  Replies
  1. No hyvä, että tästä oli apua! :) Tiedän kyllä sen tuskan, mikä välillä iskee omien luovien tuotosten kanssa. Sulla on kyllä ihan mielettömän kauniita kuvia ja muutenkin vahva, oma, kaunis tyyli niin asuissa kuin sisustuksessa ja ruuassakin. Oon varma, että tuut vielä pääseen pitkälle!! :)

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)