Monday, June 6, 2016

Lonna



Sain blogin kautta kutsun Lonnaan illalliselle ja tuumasin, että lauttamatka Helsingin edustalla sijaitsevalle pienelle Lonnan saarelle ja illallinen siellä olisi juuri täydellinen ohjelmanumero äiti-tytär-viikonlopulle. Näin ollen kutsuinkin äidin kylään viettämään mukavaa kesäviikonloppua. Lauantaina kierreltiin kaupungilla, käytiin kahvilla ja loppuiltapäivästä hypättiin lautan kyytiin ja seilattiin seitsemän minuutin verran kohti Lonnan saarta. 


Onko Lonna teille jo muuten tuttu? Itse olen käynyt ravintolassa pari vuotta sitten kesällä blogityttöjen kanssa, joten osasin jo odottaa idyllistä saarta ja tunnelmallista, tiiliseinäistä ravintolaa. Myös ruuasta jäi jo silloin aiemmalla visiitillä hyvä muisto ja edelleen ruoka oli oikein herkullista, juuri sellaista ihanaa suomalaista kesäruokaa.

Terveellinen, laadukas ja eettinen ruoka on mulle tosi tärkeä asia, ja olen nykyään ehkä jopa entistä tarkempi syömästäni ruuasta. Hyvästä ruuasta vain yksinkertaisesti tulee hyvä olo ja huonosta ruuasta tulee huono olo. Simple as that. Ja vaikka joskus on ihan ok syödä mättöruokaa ja lisäaineilla kyllästytettyjä irttareita, niin kyllä ravintolaillallisesta nauttii vaan enemmän, kun lautasella on aidosti ja kokonaisvaltaisesti hyvää ruokaa. Ja juuri sellaista Lonnassa oli tarjolla.


Alkuun joimme lasit Parés Baltàn b luomu-cavaa, joka onkin mulle jo entuudestaan tuttu. Kyseessä on oikein hyvä ja varmasti varsin moneen makuun sopiva kuiva cava. Kokin tervehdyksenä tuli lehtikaalisipsejä ja majoneesia.


Alkuruuaksi uusia perunoita, parsaa, tuorejuustoa ja auringonkukansiemeniä.


Pääruuaksi valitsin siikaa ja äitini kasvisruuan. Jaettavina lisukkeina oli myös salaattia, varhaiskaalia ja yrtti-couscousia. Ai vitsi, niin hyvää! Kalaa syön tosi harvoin ja ainoastaan sellaisissa ravintoloissa, jossa voin luottaa, että se on hyvää. Oikeastaan syön vain siikaa, kuhaa ja ahventa, mutta voisin harkita muitakin WWF:n kalaoppaan vihreällä listalla olevia kaloja. Tästä siiasta tarjoilija kertoi sen verran, että oli kuulemma varmasti elänyt onnellisen elämän. :)

Juomana pääruokien kanssa olikin sitten minulle uusi tuttavuus, nimittän Parés Baltàn Cosmic-niminen valkoviini, joka oli tehty Sauvingon Blanc ja Xarel.Io -rypäleistä. Kyseessä oli raikas ja aromikas luomuviini, jossa oli jotain omaleimaista. Tämä viini jäi ehdottomasti positiivisesti mieleen!


Jälkkärinä oli ihanan kesäinen raparperiherkku jäätelön kera ja viininä Parés Baltàn Ros de Pacs -roseeviini - oikein hyvä luomuviini tämäkin. Itse en ole mikään jälkkärin ja viinin miksaamisen suuri fani, joten tälläkin kertaa pistelin poskeen ensin jälkkärin ja ihanan kylmä rosee jäi aterian jälkeiseen nautiskeluun.


Olipas kiva käydä Lonnassa syömässä, siinä paikassa on jotain sellaista juuri täydellistä suomalaista kesää... ja lauttamatka takaisin maihin...kesä-Hesa ja etenkin meri. Lovee <3



Kaupallinen yhteistyö: Norex Spirits & Lonna

2 comments:

  1. Ah kuinka ihanan näköistä! Tuo Lonnahan on ollut pinnalla jo pari vuotta, mutta en ole saanut aikaiseksi käydä. Ehkäpä tänä kesänä asiaan tulee muutos! Harmi, että nämä säät vähän kylmenivät viikonloppuna, tuo paikka olisi varmasti ollut parhaimmillaan oikein aurinkoisena päivänä! :)

    ReplyDelete
  2. Kiva, että inspiroiduit! :) Lonna on kyllä ehdottomasti visiitin arvoinen ja lyhyt merimatka tuo siihen pienen erikoisen vivahteen normi ravintolavierailuun verrattuna. Tosiaan säät olivat vähän harmillisen viileät, mielummin toki olisi tuolla viilettänyt kesämekossa... Onneksi kuitenkaan ei satanut ja ilma oli ihan kaunis. Ravintolassa oli mukavan lämmin ja paatissakin pääsi sisätiloihin. Tällaista tämä Suomen kesä vähän on... :D

    ReplyDelete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)