Wednesday, July 29, 2015

Turku, Tiirikkala & Tårget
Viime viikolla olimme siis siskon kanssa käymässä mummon luona heidän kesäpaikallaan Rymättylässä. Se on aivan ihana paikka ja ihan mahtavaa, että lomalla on saanut (siis muutenkin kuin pelkästään tuolla reissulla) rentoilla rönttävaatteissa ja tehdä omasta arjesta poikkeavia juttuja. Landeilun jälkeen on kuitenkin aina niin ihana palata takaisin citylifeen. ;)

Ennen paluuta Helsinkiin pysähdyimme Turussa päiväseltään. Hetken tuumailimme myös, että olisimme jääneet yöksi Turkuun, mutta tällä kertaa tuo Suomen Pariisi ei houkutellut aivan niin paljoa. Isoksi harmiksi sisustusliike Avelia oli heinäkuun suljettuna, mutta pistäydyimme Sisustuksen Koodissa. Kahvittelimme toki myös Tiirikkalassa, se kun on ollut sen verran paljon esillä blogeissa, että olihan se testattava. Ja hehkutus ei ole ollut turhaa, kahvila oli tosi kaunis ja täytetyt croissantit ja kahvit herkullisia!ave

Aurinkoisena päivänä oli kiva tehdä hieman pidempi kävelykierros Aurajoen rantaa pitkin. Loppuiltapäivästä jatkoimme hiilaritankkausta Tårgetin pizzojen äärellä. Olipa kiva syödä ulkona, sitä kun ei ole kovin montaa kertaa tänä kesänä tapahtunut! Linnankadun pienellä aukiolla (onkohan sillä joku nimi?!?) sijaitseva Tårgetin terassi oli tosi viihtyisä ja myös sisältä ravintola näytti oikein kivalta. Pizza oli ihan ok, mutta muovilasista tarjoiltu viini hieman kummastutti.

Kaiken kaikkiaan päivä oli oikein kiva, kyllä Turussa on joku semmoinen oma kiva "vibe" vai miksikä sitä kutsuisi. Onko muuten vierailu Turussa osa teidän tämän kesän ohjelmaa? :)

Last Saturday we visited Turku with my sister for a day on our way back from our grandmom's summer house in the Turku archipelago. Turku is a really cute city with a special vibe to it. Actually I've heard some call it the Paris of Finland. :D

Unfortunately the interior shop Avelia was closed for July, which was really a pity. But we popped into another one called Sisustuksen Koodi. We had coffee at Tiirikkala, a quite a new cafe with a nice atmosphere. It has gotten a lot of praise in many blogs, so we definitely had to test it. And yes, it was as good as they say! As it was a nice and sunny day we took a slightly longer walk along the Aurajoki river. At the end of the day we went for pizzas at the Tårget terrace. The location was great, the pizzas ok, but the plastic wine glasses were a bit odd.

All in all, it was a great day in Turku! By the way, has anyone of you visited Turku? :)

5 comments:

 1. Ai vitsi, täytyykin muistaa pistäytyä Tårgetiin lounaalle jos aurinkoisia päiviä vielä riittää! Ja sen aukion nimi on muuten Vähätori. :)

  - Hansu // Hassutellen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo siellä oli kiva istuskella! :) Ja kiitos tiedosta torin nimen suhteen. Google mapsissa se ei näkynyt ja en sitten lähtenyt etsimään muualta.

   Delete
 2. Replies
  1. Ja pakko lisätä vielä, että todella hyvät kuvat ! :)

   Delete
  2. Joo Turku on kyllä kiva, mutta ei toki niin kiva kuin Helsinki! ;D
   Kiitos <3

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)