Tuesday, September 1, 2015

Shoppailua Tukholmassa


Kerroin tässä aiemmassa postauksessa äidin kanssa tehdystä reissusta Tukholmaan. Reissulta olin odottanut tosi paljon sitä, että pääsisin muutamiin kauppoihin, joita ei Suomesta löydy. Olin listannut etukäteen kaupat ja niiden osoitteet puhelimessani olevaan Evernote-muistiinpanoappiin ja ladannut offline-kartta-appin puhelimeen, jotta varmasti löytäisin tieni putiikkeihin! Ajattelin jakaa nämä myös teidän kanssa, jos vaikka jollain on suunta Tukholmaan ja haluaa myös vierailla vähän uudemmissa kaupoissa ostoksilla. Kaikki listaamani kaupat sijaitsevat kätevästi melko lähekkäin Stureplanin lähettyvillä. Hyviä shoppailukatuja ovat esimerkiksi Biblioteksgatan ja Birger Jarlsgatan.

Onko monille teille muuten Tukholma tuttu paikka? Itse olen käynyt siellä varsin monta kertaa, olenhan käynyt "risteilypainotteisen lukion" :D, mutta tosiaan niinä kertoina kaupunkiin tutustuminen on jäänyt varsin hataralle pohjalle. Nyt lähivuosina onkin ollut ilo tutustua Tukholmaan paremmin ja ainakin shoppailumahdollisuudet ovat erinomaiset.
Twist & Tango
Grev Turegatan 20

Twist & Tangoon olen tutustunut kaiketi helsinkiläisen Urban a -putiikin ansioista. Ruotsalaisen merkin vaatteet ja asusteet ovat tyylikkäitä ja melko simppeleitä. Tällä hetkellä mallistossa oli paljon tummia, syksyisiä sävyjä. Ja voi miten kaunis tuo putiikin kulma oli! Bonusvinkkinä kerrottakoon, että ranskalainen, macaronseistaan tunnettu Ladurée sijaitsee aivan vieressä. ;P
& Other Stories
Biblioteksgatan 11

H&M:n astetta tyylikkäämpi pikkusisko, & Other Stories, oli Tukholman kaupoista ehdottomasti kiinnostavin. Suuressa, kaksikerroksisessa liikkeessä (huom. myös ikkunassa olevat we're expanding -kyltit) oli vaikka mitä ihanaa: vaatteita, asusteita, alusvaatteita, kosmetiikkaa, tuoksukynttilöitä jne. Näitä olin jo pitkään ihastellut netissä, joten oli kiva päästä hipelöimään niitä ihan livenäkin.

By Malene Birger
Biblioteksgatan 12

By Malene Birgerin konseptiputiikissa vierailu oli inspiroivaa ja vaatteet brändille tuttuun tapaan ah-niin-tyylikkäitä. Tällä hetkellä By Malene Birgerillä on valikoimassa myös paljon kivoja laukkuja ja pussukoita.

Samsøe & Samsøe
Stureplan 13

Tanskalaisen Samsøe & Samsøe -merkin vaatteet ovat ajattoman simppeleitä. Tällä kertaa kuitenkin vaatteet ja itseasiassa itse putiikkikin jättivät hieman kylmäksi... ei siis mikään suuri elämys, mutta putiikki sijaitsee kätevällä paikalla, joten varmasti poikkean siellä myös seuraavalla Tukholman vierailullani.

Massimo Dutti
Norrmalmstorg 1

Massimo Duttilla on tullut juostua lähivuosien ulkomaanmatkoilla, löytyyhän liike jo jopa Tallinnasta, vaan ei Helsingistä. Massimo Duttin tyyli on rutkasti klassisempi verrattuna esim. aiemmin mainittujen merkkien tyyleihin. Jokin siinä aina vaan kuitenkin sykähdyttää ja lähes joka kerta olen tehnyt hyviä löytöjä. Massimo Dutteja on tällä alueella useampi: yksi on esimerkiksi Norrmalmstorgilla ja toinen Sturegalleriassa.

Tässäpä vielä karttaan merkattuna liikkeet. Näin jälkikäteen ajateltuna tuon kun olisin tehnyt jo etukäteen, niin olisin päässyt hieman helpommalla paikan päällä, mutta toivotaan, että tästä on hyötyä jollekin muulle! Seuraavassa postauksessa saattekin sitten nähdä mitä ostoskasseihini päätyi! ;)

0 comments:

Post a Comment

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)