Sunday, May 24, 2015

Coaching - tästä se lähtee!

Minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua Coaching vaikuttaa -kampanjaan Suomen Ekonomiliiton kautta. Pääsen siis osallistumaan henkilökohtaiseen coachingiin ja samalla jaan kokemuksiani coachingista täällä blogissakin! Ajattelin, että tämä voisi kiinnostaa myös teitä lukijoita, koska tiedän joukossanne olevan monia henkilökohtaisesta kehityksestä kiinnostuneita. Coaching-prosessi on toki hyvin henkilökohtainen, joten aivan kaikkea en luonnollisesti blogissani viitsi jakaa, enkä usko, että silloin coaching-kokemuksesta tulisi kovin aito ja antoisa. Tarkoitus olisi kuitenkin jakaa omia fiiliksiä coachingista ja joitain palasia etenemisestä sekä lopputuloksista. Tervetuloa mukaan matkalleni! :)

Toukokuu 2015 - Coachingin alku

Sain mahdollisuuden valita coachini parista ehdokkaasta ja päädyin Vesa Vuoriseen. Tässä asiassa annoin intuitioni ohjata päätöstäni. Vesa vaikutti mukavalta henkilöltä kuvasta päätellen ja hänellä oli vaikuttavat meriitit. Erityisesti minua vakuutti Vesan kokemus IT-alalta, sillä uskoin siitä olevan hyötyä ottaen huomioon, että työskentelen itse verkkopalvelun ja digitaalisen markkinoinnin tehtävissä.

Ensimmäisen puhelun aikana sovimme käytännön asioista ja ylipäätään coachingin aloituksesta. Minulla on tosiaan kokemus Ekonomiliiton vuoden mittaisesta mentorointiohjelmasta ja olen muutenkin kiinnostunut henkilökohtaisesta kehityksestä, mutta puhelun aikana sain hieman lisätietoa millainen coaching on prosessina. Suosittelen teitä lukemaan Vesan sivuilta hyvän kuvauksen siitä mistä coachingissa on kyse.

Keskustelun aikana minulla vahvistui tunne, että coachingista Vesan kanssa tulee antoisa kokemus. Ajattelin, että tässä on ihminen, jonka kanssa voin keskustella syvällisesti ja joka pystyy haastamaan ja sparraamaan ajatuksiani. Puhelu eteni muutenkin selkeästi ja johdonmukaisesti, mikä vahvisti luottamustani siihen, että coaching-prosessi on systemaattinen ja perustuu toimiviin työkaluihin. Minulle oli myös erittäin tärkeää saada vahvistus siitä, että coaching on luottamuksellista, eli se mitä coachingissa keskustellaan jää minun ja coachin välille.

Oma fiilikseni puhelun jälkeen oli todella innostunut, koska tajusin, että tulevalla coaching-prosessilla tulee olemaan suuret vaikutukset elämääni. Samaan aikaan tajusin, että joudun ehkä kohtaamaan vaikeitakin asioita prosessin aikana, sillä se tulee vaatimaan heittäytymistä ja itsensä likoon laittamista.

Omalla kohdallani toiveeni coachingin suhteen liittyvät ammatilliseen kehittymiseen niin päivätyössäni kuin bloginkin suhteen. Toiveenani on, että myös tulevaisuudessa saan tehdä antoisaa työtä, kehittää ja kehittyä. Vaikka työ, omat projektit ja harrastukset ovat aina olleet minulle tärkeitä, niin haluan elämäni olevan balanssissa kokonaisuutena. Olen myös usein blogissakin valittanut ainaista kiirettä ja olen päättänyt, että vihdoin on aika tehdä asialle jotain - kiireen(tunteen) ja varsinkin valituksen siitä on loputtava.

Tässä alkufiiliksiäni coachingista, kirjoittelen taas jossain vaiheessa kuulumisia prosessin etenemisestä. Jos teille tulee nyt tai myöhemmin jotain kysyttävää aiheesta, niin vastaan mielelläni! Onko joku teistä muuten osallistunut coachingiin tai vastaavaan? Kuulisin tosi mielelläni teidän kokemuksista kommenttiboksissa tai vaikkapa sähköpostitse! :)

Postaus on toteutettu yhteistyössä Coaching vaikuttaa -kampanjan kanssa, jonka tarkoitus on tuoda esille coachingia ihmisten aitojen kokemusten kautta. Kampanjan Facebook-sivuilta löytyy mielenkiintoisia juttuja aiheesta ja Twitteristä kampanja löytyy hashtageillä #coachingvaikuttaa ja #kokeilecoachia.

8 comments:

 1. Kiitos, tämä oli tosi kiinnostavaa. En malta odottaa seuraavia postauksia aiheesta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi kiva kuulla! :) Ajattelin, että tämä aihe olisi hyvää vaihtelua asukuvien ja muiden lifestyleaiheiden sekaan ja kun tosiaan varsin moni tuntuu olevan myös kiinnostunut itsensä kehittämisestä ja urasta. :)

   Delete
 2. Samaa mieltä, ihan älyttömän mielenkiintoinen aihe ja erityisen kiinnostavaa päästä seuraamaan sitä samalla alalla työskentelevänä. :) Hieno mahdollisuus, hyvä Janica!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiitos tsempistä! Se on erityisen tärkeää mulle tällaisissa vähän henkilökohtaisemmissa aiheissa. Itsekin tykkään lukea tällaisista aiheista muiden blogeista, niistä saa niin hyvin inspiraatiota. :)

   Delete
 3. Kuulostaa tosi kivalle ja antoisalle, jään mielelläni seuraamaan sillä oma elämäni on junnannut viime vuosina ihan liikaa paikallaan ja pääkoppa alkanut täyttyä enemmän negatiivisista, kuin positiivisista asioista. Josko tuon sinun coachingin kautta tarttuisi jotain kivoja ajatuksia/työkaluja matkaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että koet nämä postaukset hyödyllisiksi ja kiinnostaviksi! Voisin koittaa sisällyttää postauksiin jotain helppoja harjoituksia tai vinkkejä Vesalta itsensä kehittämiseen. :)

   Delete
 4. Vautsi, kuulostaa loistavalta mahdollisuudelta! Jään myös mielenkiinnolla seuraamaan jatkoa tälle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä tosi innoissani ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta! :) Tuntuu, että juuri tätä tarvitsin tähän väliin, mutta tavallaan uskon myös, että elämä tuo eteen juuri niitä asioita, mitä kulloinkin tarvitsee.

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)