Thursday, June 11, 2015

Uusi koti hakusessa


Tässä pari sisustuskuvaa... vaikka en kovin innoissani nykyisestä kodista enää olekkaan, sillä toiveena on päästä muuttamaan pian. Halusin kuitenkin pientä piristystä sisustukseen nyt keväällä, josta kerroinkin osittain jo Ripaus kultaa sisustukseen -postauksessa. Kultaisten juttujen lisäksi päivitin verhot ja maton. Uuden verhokankaan löysin Ikeasta. Kangas oli tosi edullinen ja mahtavan jämäkkää puuvillaa, kyseessä on muistaakseni tämä kangas. Maton bongasin myös hyvään hintaan, kyseessä on tämä matto.

Mutta siis, uusi koti on hakusessa - on ollut jo pitkään. Matkan varrella omat toiveet kodin suhteen ovat kypsyneet ja selkiytyneet. En halua muuttaa ihan minne ja millaiseen asuntoon tahansa (kuten voitte varmasti uskoa). Toisaalta taas toiveeni eivät ole mahdottomat (eivätkä voikkaan olla, koska budjetti...). Juuri minulle tärkeät asiat asunnossa ovat varmasti jollekin toiselle yhdentekeviä, esimerkiksi isot ikkunat ja valoisa asunto ovat minulle ehdottomuus, hissin olemassaololla sen sijaan ei ole minulle merkitystä, jonka taas voin kuvitella olevan monelle tärkeä kriteeri.

Yksi unelma-asunto jo itseasiassa löytyikin hiljattain, mutta lopulta kuitenkin joku muu sai sen, vaikka olin jo varma, että tässä se minun uusi koti nyt on. Pettymys oli kova, harmitti enemmän kuin mikään pitkään aikaan. Nyt rupean jo olemaan vähän kärsimätön, haluaisin jo niin kovasti, että se koti vihdoin löytyisi! Toisaalta taas hoen itselleni, ettei kannata tyytyä sellaiseen, mikä ei oikeasti sykähdytä.

Olisi kiva kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia aiheesta! Onko teillä asunnot löytyneet helposti vai onko hommassa mennyt pidemmän aikaa? Entä oletteko joutuneet joustamaan toiveissanne paljonkin?

Postaus sisältää mainoslinkin.

9 comments:

 1. Ihanalta näyttää, sinunlaiselta :)

  Ne tämän vuoden tavoitteet! :D Taidan alkaa heti laittaa itsekin tikkua ristiin tavoitteeni suhteen!

  ReplyDelete
 2. Kiitos muru! <3 Joo, kohti tavoitteita tänä vuonna! Ja sit ens vuonna uudet kehiin! ;D

  ReplyDelete
 3. Toisinaan jahkailen päätösten kanssa pitkään, mutta nykyisen kodin kanssa kävi toisin. Viime huhtikuussa päätin ostaa ensimmäisen oman kodin. Katselin netistä tarjontaa, näyttöihin en jaksanut lähteä. Kunnes kesäkuussa eräänä sunnuntaina päätin käydä katsomassa kahta asuntoa samalta alueelta. Tein jälkimmäisestä tarjouksen heti ja maanantaina asunto oli minun. Hyvään kannattaa tarttua heti (vaikka kompromissejakin joutuu tekemään!)! Maksoihan se tietysti pyyntihinnan verran, koska en halunnut liikaa kilpailijoita...

  Toivottavasti sulla tärppää nopeasti ja saat mieleisen kodin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavasti järjestyi sulla asunnon osto, se on kyllä totta, että sitten kun se oikea asunto sattuu kohdalle, niin pyyntihinnan maksaminen on täysin perusteltua. Minäkään en jaksa mennä näyttöihin turhan takia, tai siis toki menen jos on hyvä kyseessä ja paljon olenkin jo kiertänyt.

   Kiitos kannustuksesta! :)

   Delete
 4. Nykyisestä kodista tehtiin pikapäätös kun hinta, taloyhtiön tehdyt remontit ja pohja olivat kaikki kunnossa. Mentiin vähän vahingossa katsomaan samalla kadulla remonttikuntoista asuntoa, seuraavana päivänä teimme tarjouksen, joka meni läpi. Ajat olivat vähän toiset 10 v. sitten, edellinen asuntokin meni kaupaksi 52 tunnissa hyvään hintaan.

  Toivottavasti löydät mieleisesi. Muista tarkistaa, että talo on omalla tontilla, eikä kaupungin omistamalla, isot remontit pääosin tehtynä ja taloyhtiö muutenkin hyvin hoidettu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että teilläkin järjestyi mieluinen asunto! :) Kuten AnuElinallakin tuossa yllä, niin teillä oli kyseessä pikapäätös. Uskon, että se vaatii sen, eli sitten kun se oikea osuu kohdalle, niin pitää toimia!

   Asuntomarkkinat ovat tosiaan vuosien saatossa muuttuneet. Isompien asuntojen hinnathan on tulleet paljon alas, mutta yksiöt Helsingissä ovat edelleen superkysyttyjä ja hinnat ovat tosi korkealla.

   Kiitos vinkeistä asunnon oston suhteen! Kyllähän siinä on tosiaan monia asioita mietittävänä ja ensiasunnonostajana kaikki tuntuu niin uudelta ja suurelta. Onneksi mulla on hyvät ja tarkat taustajoukot, joiden avulla opin itsekin näistä kuvioista. Nyt pitää vaan malttaa, kyllä kai se vielä löytyy. :)

   Delete
 5. Oi, sielläkin asunnon haku! Olet siis ilmeisesti ostamassa? Me ollaan maaliskuusta asti katsottu vakavissaan vuokra-asuntoja sieltä Punavuori-Ullanlinna-Eira suunnalta ja täytyy sanoa, että aivan surkeasti on tarjolla. Kahta ihanaa ollaan käyty katsomassa ja käytäis kyllä, mutta kun niitä ei vain tule :/ Välittäjä painostaa kokoajan, että hänellä olisi mahdollinen ostaja meidän nykyiselle, mutta ei viitsitä lähteä, kun ei tiedetä minne :)
  Toivottavasti sulla natsaa pian ja saat sellaisen kun haluat. Ei todellakaan kannata mihin vaan muuttaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai sielläkin siis muutto suunnitelmissa ja vieläpä näille hoodeille! :) No olenkin tiennyt, että tykkäät tästä seudusta paljon, mutta en olisi uskonut, että palaisit tänne, kun se teidän nykyinen koti on niin ihana. No mutta hieno homma, kun lähdette rohkeasti tekemään muutosta asuinseutuun, jos se tuntuu oikealta! :) Hetkeen en ole vuokrahintoja katsellut täältä päin, mutta kavereilta olen kyllä kuullut, että aika kovia ne on... itselläkin vuokra nousi hiljattain rutkasti, mikä saa vähän vipinää kinttuihin muuton suhteen (ihan hyvä vaan! ;)

   Kiitos tsempeistä muru! <3

   Delete
 6. Me päädyttiin ostamaan koti, joka oli jossain vaiheessa välittömästi rankattu pois! Kodin pohjaratkaisu ja rakenne oli kuitenkin sitä mitä oltiin etsittykin, se tarvitsi vain pientä pintaremonttia. Jos kotia ei löydy, kannattaa palata johonkin sellaiseen puoli-miellyttävään, missä on jo käyty (jos mahdollista) ja miettiä, onko omat kriteerit muuttuneetkin samaan suuntaan. Onnia kodin etsintään!

  ReplyDelete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)