Sunday, October 4, 2015

Iloisia uutisia!
Voi kuulkaas nyt se sitten tapahtui! Löysin vihdoin unelmieni asunnon! Asunto tuli myyntiin torstai-iltana ja sain sovittua näytön heti perjantai-iltapäivälle - tiesin, että näissä Helsingin yksiöissä pitää toimia nopeasti. Tosiaan Helsingin yksiöissä tuntuu pätevän ihan eri lainalaisuudet kuin muissa asuntokaupoissa. Jos muualla maassa ja isommissa asunnoissa hinnat ovat tulleet alaspäin, niin näin ei todellakaan ole käynyt Helsingin yksiöiden kohdalla. Myös eräs uusi seikka, joka on selvinnyt minulle vasta kesän aikana on, että asunnoista tarjotaan yli pyyntihinnan, vaikkei siis kyseessä ole tarjouskauppa. Kuluneen kevään ja kesän aikana olen tosiaan muutaman kerran saanut pettyä karvaasti ja välillä olen tainnut joutua pari harmin kyyneltäkin tirauttamaan.

Mutta siis tämän viikon perjantai-iltapäivänä menin katsomaan asuntoa siskoni kanssa. Paperit asunnosta olin saanut jo etukäteen. Heti tavattuani välittäjän, hän kertoi, että asunnosta oli tullut tosi paljon kyselyitä ja muutama tarjous sähköpostiin jopa ilman, että henkilöt olivat nähneet asuntoa. Tässä vaiheessa voisi luulla, että välittäjä bluffaa, mutta tosiaan olen aiemminkin kuullut, että tarjouksia lähetetään jopa näkemättä asuntoa.

Pääsin asuntoon ja nopean tarkastuskierroksen jälkeen tiesin, että haluan tehdä tarjouksen. Tässä vaiheessa, kun olen etsinyt sopivaa asuntoa jo niin kauan, tiedän jo omat toiveeni ja kriteerini niin tarkkaan, että ei siinä paljoa pähkäillä joutunut - asunto täytti kaikki tämänhetkiset toiveeni (ja itseasiassa jopa vähän enemmän). Sain siis tarjouspaperit mukaan ja sanoin, että haluan vielä vähän pohtia hintaa, jonka olen asunnosta valmis tarjoamaan.

Ja sitten oli aika pistää tuulemaan. Jätin asunnosta hyvän tarjouksen (yli pyydetyn hinnan) ja tarjoukselle lyhyen voimassaoloajan, myös muut asuntokaupan ehdot (kaupantekopäivät, vapautuminen jne.) olivat sellaiset, että myyjän olisi helppo hyväksyä tarjous. Toimitin tarjouksen välittäjälle ja sovimme, että hän vie sen eteenpäin myyjälle samantien. Tässä vaiheessa minua ei edes hirveästi jännittänyt, sen verran monta kertaa olin saanut pettyä, että en viitsinyt liikaa innostua, mutta toisaalta tiesin, että nyt olin pistänyt sen verran vahvat kortit kehiin, että tällä kertaa saattaisi olla minun vuoro.

Pian välittäjältä tulikin soitto, että tarjoukseni oli hyväksytty! Uskomatonta! Siinä vaiheessa olin varmaan vielä hieman pölmistynyt, että otin tiedon vastaan viileän tyytyväisenä. Illalla korkkasimme sitten samppanjapullon ja ai että oli kyllä onnellinen fiilis! Seuraava yö meni vähän levottomasti nukkuessa kaiken sen pyörityksen jälkeen, mutta aamulla olo oli kyllä niin tyytyväinen. Jotenkin ihan uskomatonta, että kaiken etsimisen jälkeen, olen onnistunut löytämään sen unelma-asuntoni ja tosiaan siinä on kyllä kaikki kohdillaan ja jopa pari sellaista juttua, joita en edes uskaltanut toivoa. Pientä remppaa asuntoon tosin vielä tulee, jotta siitä tulee täysin omannäköinen.

Huh, tästähän tuli melkoinen stoori, kirjoittelen tarkemmin asunnosta toisessa postauksessa. Muutto, remppa ja asunnon sisustaminen tulevat taatusti näkymään blogissa jatkossa PALJON. Tällä hetkellä nimittäin muuta ei oikein päässäni pyörikään. ;) Loppuvuosi tulee menemään varmasti aika tiiviisti tämän projektin parissa, muuttamaan pääsen näillä näkymin joulukuun alussa. :)

Ihanaa sunnuntaita, tää lähtee kamujen kanssa brunssille!

24 comments:

 1. Voi että ihan mahtava juttu, suuret onnittelut!!! :) <3 Ihanaa kun haaveet käyvät toteen. Niin se vain on, että ennemmin tai myöhemmin odotus palkitaan!
  Itse en ole vielä päässyt siihen tämän vuoden tavoitteeseen, mistä kesällä puhuttiin, ehkä olen vähän liian vaativa ja suoraan sanottuna ollut laiskakin asian suhteen, mutta pikkuhiljaa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! <3 Näinhän se on, että kyllä ne haaveet jossain vaiheessa aina käy toteen, kun jotain oikein paljon haluaa. Ja jollain tavalla uskon, että ne tapahtuu sitten, kun aika on oikea. Eli, sun haaveen toteutumisen oikea hetki on vasta edessä päin! Toivottavasti nähdään taas pian! :)

   Delete
 2. Apua, miten ihanaa! Superpaljon onnea! Mä olen myös kuullut noista Stadin yksiöistä, että jengi tulee niihin näyttöihin jopa niin, että ne lyö käsirahan pöytään saman tien ovesta sisään astuttuaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Jollain tavalla tämä tuntuu ikään kuin työvoitolta, kun totta tosiaan tuo yksiön löytäminen on ollut työn ja tuskan takana. En yhtään ihmettele, että jengi tulee käsirahat kourassa!! Luulin myös esim. että putkiremontoimattomia asuntoja ei kukaan haluaisi, mutta eipä nekään tuntuneet ihmisiä rajoittavan. Itsekin jätin sellaisesta tarjouksen, jossa putkiremontti olisi iskenyt päälle puolen vuoden päästä. Ajattelin, että kestäisin senkin, jos vaan pääsisin asuntoon käsiksi. No lopulta kävi hyvin, nimittäin tässä minun asunnossa on putkiremontti juuri takanapäin.

   Delete
 3. Jee, mielettömästi onnea!! Mä oon NIIN onnellinen sun puolesta, kyllä se etsintä aina palkitaan! Jään innolla odottamaan koti-, remppa- ja sisustusjuttuja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitoksia! Ja kiitos myös tsempistä ja tuesta matkan varrella, ihanaa tietää, kuinka hyvin ymmärsit tuota "tuskaani". No mutta tosiaan kyllä sinnikkyys sitten palkitaan ja aaaaahhh nyt on niin kiva päästä suunnittelemaan uutta kotia! Kiva kuulla, että sisustuspostauksia odotetaan! :)

   Delete
 4. Jes, hurjasti onnea! Asunnon löytäminen Helsingistä ei tosiaan ole helppoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Totta tosiaan, se ei ole ollut mikään helppo tehtävä. Muistelen, että mainitsit teidänkin etsineen sitä oikeaa asuntoa jonkun aikaa? Eli varmaan tiedät tunteen! :)

   Delete
 5. Niin mahtavaa!! Onnea!! Kun näin instassa sun shampanjakuvan niin toivoinkin, että juhlit juuri tätä juttua ja onneksi niin oli. Ihan mahtavaa, että nyt tärppäsi just oikea kämppä sulle! Onnea onnea onnea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Joo tätä piti kyllä juhlistaa shamppiksella, unelma-asunnon löytäminen on ollut suurin haaveeni ja toiveeni lähiaikoina. Niin kivaa, että vihdoin tärppäsi, jee! :)

   Delete
 6. Oi, mikä onnen päivä! Muistan itsekin saman fiiliksen monen vuoden takaa, kun saimme unelmiemme asunnon - ja edelleen tämä tuntuu niin meidännäköiseltä Kodilta kuin olla ja voi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Kiva kuulla, että viihdytte edelleen kodissanne. Ehkäpä siis se tarkoittaa sitä, että minäkin tulen viihtymään pitkään tuossa omassani. Nyt ainakin on sellainen olo, että se on ihan täydellinen mulle. Vitsi en meinaa malttaa odottaa, että pääsen muuttamaan.

   Delete
 7. Vau, ihan mielettömästi onnea uudesta kodista!! <3 Niin ne asiat loksahtelee paikoilleen ja kaikelle on tarkoituksensa. Innolla jään odottamaan kaikenlaisia uuteen kotiin liittyviä postauksia :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon muru! <3 Näinhän se on, että kyllä ne asiat loksahtelevat paikoilleen, kun aika on oikea. Tuntuu ehkä vähän kliseiseltä sanoa tämä, mutta olen iloinen, että en saanut niitä aiemmin haluamiani asuntoja, koska tämä minkä kohdalla nyt tärppäsi on jotain vielä paljon parempaa! :D

   Delete
 8. Onnea asunnosta :) Mielettömän hieno uutinen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitoksia! Olen kyllä tosi iloinen tästä! :)

   Delete
 9. Onnea vielä niin hirveästi!! Kotijutut on maailman tärkeimpiä, jännittävää, innostavaa ja ihanaa tällainen juttu <3 :) Saat kertoa paljon lisää kun nähdään!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos muru! <3 Se on kyllä niin totta, että koti on niin iso osa elämää, että siihen liittyvät jutut ovat niin tärkeitä ja jänniä! Jutskaillaan pian lisää! :)

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)