Thursday, May 7, 2015

3 vinkkiä ihon virkistämiseen sisäisesti

Lomalla harkitsin kasvohoitoon menoa, sen verran valkoisenharmaa ja talven jäljiltä väsähtänyt nassu nimittäin peilistä katseli takaisin, että tuumailin pienen elvyttävän boostin olevan tervetullutta. Rupesin kuitenkin miettimään, että jos ihan oikeasti haluan elvytystä ja hehkua kasvoihin, on parempi turvautua sisäisiin konsteihin eli uneen ja ruokavalioon. Ajattelin nyt jakaa muutaman hyväksi havaitun ja ruokakaupasta löytyvän vinkin kanssanne!


1. Raa'at kasvikset ja juurekset 

Vaikka syön normaalistikin terveellisesti, niin päätin lisätä panoksia entisestään. Parasta elvytystä iholle nimittäin saa tuoreista, raaoista kasviksista, hedelmistä ja marjoista. Lomalla tein kunnon rehusalaatteja, eli salaatteja, jotka sisältävät oikeasti niitä terveellisiä kasviksia jaa juureksia, eikä pelkästään salaatiksi naamioituja asioita, kuten työkaverini kutsuu lounasruokalamme salaattibaarin juustoja, meloneita, viininlehtikääryleitä, jne.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy eräs tällainen kunnon terveyssalaatti, johon tuli lehtikaalia, parsakaalia, porkkanaa, retiisiä, persiljaa, kvinoaa ja raejuustoa. Kaikki raakoina ja mukaan loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Rouhittu suola on yksi tärkeä osa salaattejani! Kun ruokavalio ei sisällä juurikaan eineksiä vaan ruoka-annokset ovat valmistettu tuoreista raaka-aineista, kannattaa salaattiin lisätä suolaa, sillä sitäkin elimistö tarvitsee, varsinkin kun urheilee. Toki se tuo myös makua annokseen ilman kaloreita.




2. Tyrninmarjamehua smoothien sekaan

Toinen extratoimenpiteistäni ihon virkistykseen oli tyrninmarjamehun lisääminen aamusmoothieeni, joista jo normaalistikin löytyy aina marjoja - joko mustikkaa tai puolukkaa. Kunnon loraus tyrnimehua tuo siis vielä enemmän vitamiinejä ja antioksidantteja smoothieen, jotka tunnetusti parantavat ihon kuntoa. Toki smoothiesta tulee aikas kirpsakkaa, mutta hei, jo vanha kansa tiesi, että kauneudesta on vähän kärsittävä. ;)


3. Oil pulling

Olihan tätä blogeissakin esillä ollutta "villitystä" pakko kokeilla. Onko oil pulling teille tuttu? Homma menee siis niin, että aamulla heti heräämisen jälkeen, kun vatsa on vielä tyhjä, purskutellaan kylmäpuristettua kookosöljyä tai seesaminsiemenöljyä suussa 20 min. Sitten öljy syljetään roskiin, suu huuhdellaan lämpimällä suolavedellä ja hampaat pestään. Kyllä, kuulostaa melkoiselta hörhötykseltä, mutta tämän ayurvedisen tavan kerrotaan poistavan myrkkyjä elimistöstä, jolloin esim. ientulehdukset ja acne paranevat sekä hampaat valkaistuvat.

No kuinkas mulle sitten kävi, eli näyttikö naama sitten loman ja näiden toimenpiteiden jälkeen virkistyneeltä? Oh yes, kyllä vaan! ;D

Seuraa: Instagram: @seathatsparkles  //  Facebook  //  Pinterest //  Bloglovin'

8 comments:

  1. Salaatit vievät lautasen pinta-alasta usein valtaosan, syön aika harvoin perunaa, riisiä tai pastaa. Pidän kyllä niistä, mutta usein miten haluan kuitenkin reilusti väriä lautaselle. Kesän lähestyessä valikoima sen kun laajenee ja olen lisännyt lautaselle myös villiruokaa; villinä kasvava ruoholaukkaa, litulaukkaa, horsmanversoja, orvokin kukkia ja myöhemmin myös ruusun terälehtiä, metsämansikoita, villivadelmia.. Paitsi kaunista ja maukasta, näkyy myös hyvinvoinnissakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama täällä, eli pastan, perun ja riisin osuus on aika pieni ruokavaliossa, pastaa en juurikaan syö, riisiä otan usein vähän lautaselle. Villiruoka kuulostaa mielenkiintoiselta, se on itselleni täysin uutta, mutta olisi hauska perehtyä siihen vähän enemmän ja testata itsekin lautasella! Ehkä jonain päivänä asun talossa, jossa on myös mahdollista kasvattaa itse jotain ruokaa, se ajatus tuntuu kivalta. :)

      Delete
  2. Tosi kiva postaus ja vinkit! :) Tota oil pullingia oon vähän miettinyt, mutta 20 min kuulostaa ihan hirveän pitkältä ajalta... Miten sen jaksaa? :D Pitäis varmaan ottaa öljyt suuhun koiralenkille, ei muuten ehkä liikene 20 min ylimääräistä aamuista ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun tykkäsit! Mulla toi 20 min. sattuu itseasiassa juuri sopivaan saumaan, nimittäin yleensä aamuisin makoilen n. 30 min sängyssä/sohvalla ennen aamutoimia, niin samalla hoituu purskuttelut! :D Jännitin etukäteen sitä, että rupeaisiko mua oksettamaan tai ällöttämään öljy. Sen suhteen meni myöskin ihan ok, varsinkin kun pää on vähän alaviistoon kallistettu kun katselen puhelimen ruutua, niin öljyt ei valu kurkkua kohti. Myös kookosöljy tuntuu miellyttävämmältä kuin seesaminsiemenöljy.

      Kerro sitten jos testaat! :)

      Delete
    2. Hih, kiitos vinkistä! Pitää testata ;) Heitin muuten sulle haasteen blogissa! :)

      Delete
    3. Kiitos haasteesta, elämän hienoja juttuja on kiva miettiä, joten toteutukseen lähtee haaste! :)

      Delete
  3. Oma suosikkini on esim raastettu porkkana, kesäkurpitsa, herneet ja feta lorauksella avokadoöljyä ja kurpitsansiemeniä - aaamnamm :P
    Blogiasi tulee kommentoitua aivan liian harvoin, mutta pakko nyt kehua laadukkaita ja kauniita kuviasi :) Kukas sulla on kuvaajana? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kun kävit kommentoimassa! :) Ymmärrän kyllä, että moni ei välttämättä aina kommentoi vaikka blogipostauksiani mielellään lukeekin, mutta tietenkin se on aina kiva saada kommentteja, niin tulee vähän enemmän vuorovaikutusta tähän hommaan! Kuvat otan aina itse, paitsi tietenkin asukuvat ottaa joku muu. Asukuvatkin käsittelen itse, paitsi nyt olen käynyt muutamia kertoja ottamassa asukuvat ammattivalokuvaaja Salla Vesan kanssa, jolloin hän on myös hoitanut kuvien käsittelyn. Se on tuonut kivaa vaihtelua tähän hommaan!

      Pitääkin kokeilla tuota mainitsemaasi salaattia, sellaista en olekkaan testannut. Kuulostaa nimittäin herkulliselta (ja terveelliseltä!). :)

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)