Monday, May 11, 2015

Äitienpäiväkahvit







Eilen äitienpäivänä olin kutsunut äitini äitienpäiväkahveille. Viimeisen vuoden aikana minun on tullut järjestettyä kenties hieman vähemmän juhlia ja illallisia kuin yleensä on ollut tapanani. Nämä äitienpäiväkahvit olivat kuitenkin jo toiset juhlat, joita emännöin nyt lähiviikkoina, kun silloin vappuna oli tosiaan ne vappubileet mun luona. Kiva, kun on päässyt taas hääräilemään! Vuosien saatossa on tullut hostattua sen verran monet kekkerit, että kodin, kattauksen ja ruokien valmistelu menee jo rutiinilla. Toki sitä aina tulee pieni kiire loppumetreillä! Tällä kertaa olin kuitenkin varsin hyvin ajallaan ja kerkesin ottaa kuvat juuri ennen vieraiden saapumista.

Kävin perjantaina ostamassa Stockmannilta kolmikerroksisen tarjoiluastian, jonkun sellaisen hankkiminen on ollut mielessä jo pitkään. Kyseessä on tämä Asan tarjoiluastia, joka on mielestäni kauniin simppeli ja sopii varmasti moniin kattauksiin. Kokosin torniin sekä suolaisia että makeita herkkuja: kolmiovoileipiä (täytteenä pippurilevitettä, pehmeää vuohenjuustoa, Luostari-juustoa, kirsikkatomaattia, rucolaa, salaattia sekä aurinkokuivattua tomaattia), ricottapiiraita (resepti tässä postauksessa, tällä kertaa lisäsin täytteeseen myös yhden punaisen chilin, joka toimi oikein hyvin), Kakkugallerian mansikka-limekakkupalat sekä valkosuklaassa dipattuja mansikoita.

Spesiaalin päivän kunniaksi nostimme maljan äidille ja mikäs sen juhlavampi juoma kuin shamppanja. Kyseessä oli Nicolas Feuillatte Millésimé Chardonnay Brut 2006, ihanan hapokas ja aromaattinen shamppanja. Kakkujen kanssa oli sitten tarjolla myös kahvia.

Kahvittelun jälkeen katsoimme vielä pari jaksoa Kätevän emännän juhlia ja kävimme rannassa kävelyllä. Onnistunut äitienpäivä! <3

Kuinka teidän viikonloppu sujui? Mukavaa viikkoa! :)

Yhteistyössä Nicolas Feuillatte / Norex Spirits. Postaus sisältää myös Stockmannin mainoslinkin.
Seuraa: Instagram: @seathatsparkles  //  Facebook  //  Pinterest //  Bloglovin'

4 comments:

  1. Ihana kattaus, superkaunista! Ja nam mitä herkkuja äitisi on saanut :)

    ReplyDelete
  2. Voi kiitoksia, kommenttisi ilahdutti! :) Äiti oli kyllä ihan tyytyväinen äitienpäivään.

    ReplyDelete
  3. Tää kattaus on aivan ihana kera tuon täydellisen tarjoiluastian! :) kaunis ja ihanatunnelmainen blogi myös sinulla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitoksia! :) Itsekin olen tosi iloinen, että löysin niin kivan tarjouiluastian. Niitä on itseasiassa kaksin kappalein, eli onnistuu vähän isompienkin juhlien järkkääminen.

      Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)