Friday, March 6, 2015

Asustehaaveita ja statuspäivitys täydellinen vaatekaappi -projektiin


1. Furla   /   2. Saint Laurent   /   3. Chloe   /   4. Givenchy   /   5. Pretty Ballerinas   /   6. Pretty Ballerinas   /   7. DKNY   /   8. Tory Burch
9. Triwa   /   10. Larsson & Jennings   /   11. Burberry   /   12. Tamaris   /   13. Balmuir   /   14. Aritzia   /   15. Etro


16. Gorjana   /   17. Michael Kors   /   18. Pilgrim   /   19. Dyrberg/Kern   /   20. Sophie by Sophie   /   21. Gorjana   /   22. Michael Kors   /   23. Snö of Sweden


Olen tässä vuosien mittaan puhunut blogissa jonkin verran täydellinen vaatekaappi -projektistani. Tämä postaus projektin alkuajoilta helmikuussa 2013 kiteyttää hyvin vaatekaappifilosofiani ja tuon postauksen teksti on edelleen itseasiassa täysin paikkansapitävä!

Entä missä mennään projektissa tänä päivänä? Sanoisin, että nykyään omistan varsin toimivan vaatekaapin ja olen siitä hyvin iloinen! Ok, joskus sellaisina päivänä, kun juuri ne olennaisimmat ja kivoimmat vaatteet makaa pyykkikorissa, saattaa iskeä se tunne "ei mulla oo yhtään mitään päällepantavaa yhyyyyy!!". Tällä hetkellä kuitenkin kaikki olennaiset löytyy ja ostoslistalla on lähinnä seuraavan sesongin juttuja.

Lauren Conrad puhuu Style-kirjassaan liimavaatteista (eli niistä neutraaleista perusvaatteista, jotka sitovat asun yhteen) ja niitä olenkin tankannut vaatekaappiin riittävästi. Nyt jonkun aikaa olen myös panostanut laadukkaisiin asusteisiin ja särmikkäisiin vaatekappaleisiin, jotka tuovat piristystä asuihin. Yksi tällainen vaatekappale on karvaliivi, joka on ollut superahkerassa käytössä tänä talvena ja josta olen tosi innoissani. Toivottavasti saan siitä pian kuvia blogiinkin!

Kevätkaudella haluaisin satsata tyylikkäisiin asusteisiin ja keräsinkin kollaaseihin omia haaveitani. Tällä kertaa joukkoon eksyi myös joitain kalliimpia juttuja, josta syytän sairaslomaa, jolloin tuli surffailtua nettikaupoissa... ;)

Onko teillä jotain asustehaaveita tällä hetkellä? :) Ihanaa viikonloppua kaikille!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.
Seuraa: // Follow:
Instagram: @seathatsparkles  //  Pinterest: seathatsparkles  //  Bloglovin'  //  Blogilista  

10 comments:

 1. On kyllä ollut tosi hyvä päätös aikoinaan aloittaa systemaattinen vaatekaapin luomisprosessi! Olen nyt muutaman vuoden rakentanut sitä täydellistä vaatekaappia ja nyt ollaan jo siinä tilanteessa, että aina löytyy jotain päällepantavaa eikä välitöntä tarvetta uusille hankinnoille ole. Tällä hetkellä yritän panostaa vielä laadukkaisiin asusteisiin (vuoden sisään pitäisi hankkia vedenpitävät siistit kengät, harmaa villakangastakki vaihteluksi mustan rinnalle ja uusi iso nahkalaukku - kunhan vain löydän juuri ne oikeat). Tottakai vaatekaappi elää aina vähän ja joitain uusia juttuja tulee joka kaudelle, mutta pohja pysyy koko ajan samana. Tämä on vähentänyt myös heräteostoksia, koska mietin tarkkaan, mikä vaate olisi juuri nyt tarpeellinen ja täydellinen täydentämään vaatekaappia. Teen myös kausittain itselleni kapselivaatekaapin, jossa on esillä vain 30-40 vaatetta (ei sisällä koruja, alusvaatteita, urheiluvaatteita tai kotivaatteita), tämä helpottaa pukeutumista ja yhdistelyä huimasti!

  Kiva kuulla muidenkin juttuja vaatekaapin rakentamisesta! Tuo liimavaate-termi kuulostaa kyllä vähän hassulta suomennokselta, käyttäisin ehkä ennemmin sanaa perusvaate tms. Liima kun ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen positiivisena asiana vaatteisiin liittyen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kiva kuulla myös sinun vaatekaappiprojektista! Kuulostaa siltä, että meillä on monen asian suhteen samat linjat. Itsekin harkitsen (varsinkin isompia) ostoksia tarkasti, ne kun sitten miellyttää pitkään. Vaatekaapin pohja säilyy täälläkin pitkälti samana, sitä on jo jotenkin oppinut mitkä asiat sopii itselle. Sitten on kiva tuoda vähän uusia juttuja lisäksi kausittain.

   Totta, liimavaate kuulostaa vähän ällöltä! Jostain syystä juuri se termi on kuitenkin jäänyt mieleeni ja sitä tulee siksi käytettyä. Liimavaate ikään kuin liimaa asun yhdeksi kokonaisuudeksi. :D

   Delete
 2. Kiva että jaksat koota näitä kollaaseja :) Täälläkin on samanlaista projektia menossa, muutoissa aina huomaa kuinka paljon käyttämättä jääneitä ja turhia vaatteita kaapista löytyy. Samalla kuitenkin huomasin, että koruja taas löytyy todella vähän, joten nuo yllä olevat kultaiset rannekorut houkuttelevat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukava kuulla, että tykkäät näistä kollaaseista. Koen ne itsekin hyödyllisinä ja palaan vanhoihin kollaaseihin usein ja teen hankintapäätöksiä niiden pohjalta. Korujen käyttö ja sen myötä niiden määrä korukaapissa on vähentynyt minulla. Sinänsä vähän harmi, joten ehkäpä juuri yksi mieluisa olisi kiva lisä! :)

   Delete
 3. Ai onko? Kysy vain että kuinka monta! ;D Juuri eilen postailin minäkin tämän hetken suurimmista himotuksista, osa on klassisempia juttuja ja osa menee keväthörhöilyn piikkiin. Täydellinen musta laukku on minullakin vielä haussa, tai no ostaisin kyllä esimerkiksi LV:n Alman ihan koska vain, jos vain ylimääräistä rahaa olisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, näin itseasiassa sinun postauksen silloin torstai-iltana kun viimeistelin tätä postausta. Mietin mielessä, että ihanaa, muitakin asustehörhöjä löytyy! :)

   Delete
 4. Mulla ei ole mitään systemaattista vaatekaapin kehitysprojektia menossa, mutta kyllä sitä on itskein tullut viime vuosina aina vaan harkitsevaisemmaksi ostajaksi. Ihan oikeasti tällä hetkellä en tarvitsisi juuri mitään, joten sillä perusteella ei ole tänä keväänä tarvetta shoppailla. Silti jotain pientä tulee silloin tällöin ostettua ja niitävähän erikoisempia ja piristäviä juttuja hankkiessa pysähdyn kuitenkin AINA miettimään, että missä sitä käyttäisin ja miten sen yhdistäisin. Tämä on vanha ja kliseinen juttu, mutta jos harkitsen vaikkapa uutta hametta, mietin ennen ostamista ainakin kolme erilaista tapaa pukea se niiden juttujen kanssa, joita vaatekaapissa jo odottaa. Tämä on ollut ihan toimiva juttu. Muutamia kertoja on tullut harkittua vaikka joitain erikoisempia juttuja ja olen ajatellut, että nämä toimisi, jos mulla olisi sellainen ja sellainen paita. No, eipä ole ja ei ole järkeä ostaa huvikseenkaan sellaisia housuja, joiden kanssa ei ole toimivaa paitaa. Kun en niitä tarvitsekaan :)

  Nuo sun kollaasiin kokoamat sirot rannekorut miellytti kyllä mun silmää.Se voisi olla mun seuraava projekti, että alkaisin pikkuhiljaa panostamaan vähän laadukkaampiin koruihin. Toki korulaatikosta löytyy juhlavia ja arvokkaitakin koruja laadukkaista materiaaleista. Mutta aika vähän siellä on laadukkaita koruja, joita tykkään arkikäytössä käyttää. Ne perus rannekorut ja vähän veikeämmät nappikorvikset on kaikki jotain halpislaatua ja rihkamaa. Eikä sekään toimi, kun olen nikkeliallerginen niin niitä ei voi kuitenkaan joka päivä käyttää :) Tuossa kollaasissa on parikin, joita voisin harkita siksi arkikäyttöön sopivaksi siroksi kultaiseksi rannekoruksi!

  ReplyDelete
 5. Toi on niin totta, että ei kannata ostaa jotain erikoisempaa vaatetta, jos ei vaatekaapista löydy sen kanssa samaan asuun sopivia vaatekappaleita! Hyvä taktiikka sulla siis tuo 3 vaatteen sääntö.

  Kultainen rannekoru on kyllä osoittautunut käytössä hyväksi. Mulla on nyt pari vähän eri paksuista budjettiversioista kultaista rannekorua ja niitä olen käyttänyt valtavasti. Näin ollen olisi siis perusteltua hankkia uusi, kenties vähän laadukkaampi rannekoru! :)

  ReplyDelete
 6. Oi tuo Chloen laukku, mun pitäisi löytää just joku about tota kokoa oleva musta siro laukku johon kamera mahtuisi. Kävin viimeksi Lumilla kurkkailemassa yhtä vaihtoehtoa, mutta täytyy varmaan vielä jatkaa etsintöjä. :) Pitäisi myös ballerinat uusia ennenku kaikki hyvät on myydään loppuun.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis mä olen ihan rakastunut tohon Chloen Drew-laukkuun! <3 Mutta en kyllä sitä ole hommaamassa, hinta menee reippaasti yli kipurajani. Toivottavasti löydät jonkun sopivan laukun!

   Tää ois kyllä oikea hetki ruveta miettimään balleriinoja, ei ainakaan olisi koot ja mallit loppu! Onneksi mulla on vielä viime kesäiset, mutta ajattelin siihen rinnalle toisia jo nyt alku keväästä.

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)