Friday, September 18, 2015

Rantalomalle pakkaaminenTälle Turkin matkalle halusin kerrankin valmistautua rauhassa ainaisen kiireen ja häslingin sijaan. Keski-Euroopan opiskeluvuosilta on jäänyt mieleen matkatavaroina rinkka + miljoona nyssäkkää, kun tavaroita tuli roudattua muuttojen yhteydessä maasta toiseen. Tuntuu myös, että aina ennen Suomeen lomalle tuloa lentoa edeltävänä iltana oli jotkut "tosi tärkeät" opiskelijabileet, mitä ei missään nimessä voinut skipata... eli lentokentälle tuli sännättyä sitten väsyneenä ja hirveällä kiireellä. Oi niitä aikoja!

Nykyäänkin elämäni on melkoista hässäkkää, joskin hieman eri syistä. Työkiireet, monta rautaa tulessa vapaa-ajalla yms. saavat aikaan sen, että lähden jokaiselle reissulle härdellin vallitessa, juuri ja juuri matkalle ehtien - tai ainakin siltä se useimmiten itsestä tuntuu. Höh, haluan olla nainen, jolla on homma hanskassa! :D

Tällä kertaa rupesin siis miettimään matkatavaroita jo hyvissä ajoin, jotta reissussa olisi kaikki tarvittava mukana ja voisin keskittyä lomasta nauttimiseen. Tässä muutamia hankintoja, joita tein lomaa varten - melkoista väriloistoa asusteissa eikö? ;)


Aurinkotuotteissa luotan La Rosche Posayn Anthelios-sarjaan. Beetakaroteenitabuja rupesin myös nappailemaan hyvissä ajoin, jotta aurinkoihottuma pysyisi kurissa. Ostin myös muutamia matkapulloja Stockalta, joihin sain täytettyä esim. pumppupullossa olevaa kasvojenpuhdistusainetta. Yleisesti ottaen tosin en jaksa hirveästi säätää matkapullojen kanssa, vaan otan ne kosmetiikat mukaan mitä normaalisti käytän. En kuulu niihin ihmisiin, jotka tykkäävät matkustaa vain käsimatkatavaroiden kanssa, sen sijaan motto "Overpack, that's why suitcases have wheels" sopii minulle hyvin.
Löysin juuri täydellisen isolierisen korihatun H&M:ltä. Hankin myös tuoreen parin Havaianas-sandaaleja uima-altaalla tepsutteluun. Bikinien suhteen olisi tosin pitänyt olla aiemmin liikenteessä, harmillisesti nyt loppukesästä valikoimat olivat jo aika huonot... no yhdet uudet perus mustat biksut löysin ja mikäs sen parempaa kuin shoppailla reissussa lisää! Ehkä vihdoin ensi kesänä omistan upean bikinikokoelman. ;)


Tilasin pari pokkaria lomaluettavaksi. Keltaisten sitruunoiden ravintola -kirjan bongasin itseasiassa saaren mökin kirjahyllyltä ja se vaikutti lukemisen arvoiselta. Enni Mustosen Paimentyttö-sarjan ensimmäiseen osan taas sain vinkin Eveliinan mainiosta lomalukemispostauksesta.

Mitkä on teidän must-jutut rantalomalle ja onko teillä jotain erityisiä vinkkejä rantalomalle pakkaamiseen? :)

2 comments:

 1. Oi mä niin fiilistelen sun lomallelähtötunnelmia, tulee ihan vähän sellainen olo kun itsekin pääsisi reissuun... Repesin tolle overpack -kommentille ihan täysin, I so hear you!! :D Mulla oli viime reissussa eka kerran ylimääräinen matkalaukkukin, tosin oli vähän syytäkin... Mutta kun tajusin että se maksaa etukäteen ostettuna Finskillä vaan 15 euroa niin joku lamppu syttyi kyllä seuraaville tavallisillekin reissuille, että voi kyllä! KAIKEN voikin pakata :D Superkivat Havaianakset myös! Ja kiva että oot löytänyt multa kirjavinkin! Toivottavasti tykkäät :) Ihanaa lomaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai että lomailu on kyllä parasta... nyt tosiaan mulla nämä loman jälkeiset fiilikset menossa... ei haluaisi vielä päästää irti siitä lomatunnelmasta. Hei hyvä vinkki tuo Finskin extra-laukku, pitääkin pitää mielessä! :D Kiva tietää, etten ole ainoa overpackaaja!

   Tuo Enni Mustosen kirja vaikuttaa tosi hyvältä, aloitin sen vasta paluumatkalla, mutta tosiaan sen verran mukaansa tempaava, että eiköhän sitä tule ihan arkenakin luettua. Jos vaikka virittelisi menneiden vuosien tavan lukea ennen nukahtamista, vs. koneella roikkuminen yömyöhään mitä olen harrastanut nykyään.

   Delete

Kiitos kun ilahdutat minua kommentillasi! Kommentin lähettämisen jälkeen muistathan täyttää sana-verifikaation, jotta kommentti tulee näkyviin. :)